Φωτογραφίες του Φώτη Ζανέτι από το Samos News Travel

Ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης στα Κονταίικα Σάμου οι κατεδαφίσεις των κτισμάτων που έχουν χαρακτηριστεί ως “κόκκινα” μετά τον μεγάλο σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020.

Προηγουμένως, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Δυτικής Σάμου έλαβε 29 Πρωτόκολλα Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κτιρίων (ΠΑΕΕΚ) για την εν λόγω περιοχή.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, μέχρι και σήμερα έχουν κοινοποιηθεί στον δήμο 51 πρωτόκολλα κατεδάφισης από την υπηρεσία της ΔΑΕΦΚ και αναμένονται ακόμη 87.

Οι κατεδαφίσεις έχουν μοιραστεί σε τρεις εργολαβίες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα ξεκινήσουν σε όλες τις περιοχές του δήμου εντός των επομένων ημερών.

Το χωριό επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος δυτικής Σάμου, Αλεξανδρος Λυμπέρης, για να δει από κοντά την πορεία των κατεδαφίσεων, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο Σταμάτη Παγωνδιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος εντός του χωριού παραμένει κλειστός, λόγω των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιά από το σεισμό και έχουν χαρακτηριστεί ως κατεδαφιστέα.

Δείτε τις σημερινές φωτογραφίες του Φώτη Ζανέτη από τις κατεδαφίσεις και την επίσκεψη του δημάρχου Δυτικής Σάμου, Αλεξάνδρου Λυμπέρη, στα Κονταίικα Σάμου:

Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: Samos News Travel  – Φώτης Ζανέτης

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!