Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί τα σωματεία, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους, το λαό του νησιού να πάρουν μέρος στη σύσκεψη την Κυριακή 11 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ, με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, για ενημέρωση και οργάνωση “της δράσης απέναντι στα νέα μέτρα και τον αγωνιστικό απεργιακό εορτασμό της Πρωτομαγιάς“.

Το συνδικαλιστικό σωματείο αναφέρει  σχετικά: “135 χρόνια από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο και 100 χρονιά από την θέσπιση του 8ωρου, κυβέρνηση και εργοδοσία φέρνουν νόμο και καταργούν το 8ωρο, θεσπίζουν 10ωρη εργασία και απλήρωτες υπερωρίες, απελευθερώνουν τις ατομικές συμβάσεις διαλύοντας τις συλλογικές.

Τσακίζουν ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, παρεμβαίνουν στη λειτουργία των σωματείων, ολοκληρώνουν το χτύπημα στην απεργία που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουν εργαζόμενους δούλους, χωρίς δικαιώματα, τσακισμένους και φθηνούς και όλο αυτό το λένε «πρόοδο και ανάπτυξη»!

Ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας και σχεδόν μισό από το σεισμό στη Σάμο, ο λαός στενάζει από την ανεργία, το μειωμένο εισόδημα, τις αναστολές, τον καθημερινό κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία του, την ανυπαρξία αποζημιώσεων και αποκαταστάσεων των ζημιών.

Δε μένουμε με σταυρωμένα χέρια να μετράμε τους νεκρούς, τους ασθενείς και τις πληγές μας!

Έχουμε «ατομική ευθύνη» να οργανώσουμε τη δράση μας απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζει κυβέρνηση και εργοδοσία, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας“.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!