Σεμινάρια – δράσεις ευαισθητοποίησης μελών συλλόγων της Σάμου, της Ικαρίας και των φούρνων θα διοργανώσει προσεχώς το κέντρο πρόληψης Π.Ε. Σάμου “Φάρος”

Ο “Φάρος” δίνει τη δυνατότητα μέσω διαδικτύου να συνδεθούν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε συλλόγους και φορείς σε όλα τα νησιά του Νομού Σάμου και να συνεργαστούν μέσα από τον συντονισμό του Κ.Π. και την χρήση του Διαδικτύου με ένα κοινό σκοπό, τον σκοπό της Πρόληψης και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Η ομάδα, αφού συγκροτηθεί προβλέπεται να ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο της “ευαισθητοποίησης” και της γνωριμίας με την “φιλοσοφία της Πρόληψης” σε έξι (6) συναντήσεις.

Θα υλοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας zoom και θα είναι δωρεάν.

Θα περιλαμβάνουν μικρές θεωρητικές εισηγήσεις και βιωματικές δραστηριότητες, συζήτηση και ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών σε μικρές ομάδες και την ολομέλεια.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ή να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης από Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-2.30 μ.μ. ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο email, ή με προσωπικό μήνυμα στο Facebook.

Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχών: Παρασκευή 16 Απριλίου.

Περισσότερα για τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης “Φάρος”

Τα Κέντρο Πρόληψης “ Φάρος” μέσα από την 20ετή λειτουργία του, στοχεύει -μεταξύ άλλων- στην δημιουργική ενεργοποίηση δικτύων συνεργασίας στην κοινότητα.

Οι δραστηριότητες δικτύωσης/κινητοποίησης αποσκοπούν αφενός στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας στο ρόλο και το έργο της πρόληψης της ουσιοεξάρτησης και αφετέρου στην κινητοποίηση των μελών της ώστε να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην πρόληψη κάθε μορφής εξαρτητικής συμπεριφοράς.

Θεωρώντας δεδομένο τον σημαντικό ρόλο που οι Σύλλογοι και οι άλλοι Φορείς της Κοινότητας παίζουν στην καθημερινότητα των τοπικών κοινοτήτων και της νεολαίας, σας προσκαλούμε σε μια συνεργασία δικτύωσης με στόχο τη δημιουργία ομάδων που θα «ονειρεύονται» και θα υλοποιούν δράσεις προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην κοινότητά μας

Στο παρελθόν το Κέντρο Πρόληψης “Φάρος” είχε οργανώσει ανάλογα σεμινάρια-δράσεις ευαισθητοποίησης μελών συλλόγων στις Κοινότητες Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου Ικαρίας, Φούρνων, Μυτιληνιών, Μαραθοκάμπου, Παγώνδα, Λέκας, Κοντακεϊκων κλπ.

 

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!