Οι μπουλντόζες πήραν επιτέλους θέση στο λιμάνι του Πυθαγορείου! Κάτι παραπάνω από πέντε μήνες μετά τον φονικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου, που προκάλεσε ως επακόλουθο και ζημιές – καθίζηση τμήματος του εσωτερικού υπήνεμου κρηπιδώματος του λιμανιού στις 10 Δεκεμβρίου, από το πρωί της Δευτέρας αρχίζουν οι εργασίες για την επισκευή του.

Φωτογραφία: Εμμανουήλ Μαλάνος

Όλο αυτό το διάστημα έπρεπε αφενός να σταματήσει η μετασεισμική δραστηριότητα, αλλά και να ξεπεραστούν τα διαδικαστικά για να δοθεί το “πράσινο” φως ώστε τα τεχνικά συνεργεία να πιάσουν δουλειά.

Τώρα το “στοίχημα” είναι το έργο να “τρέξει” το συντομότερο δυνατόν, και κυρίως πριν τις θερινές αφίξεις τουριστών, ώστε το σημείο-πέρασμα στην “καρδιά” του λιμανιού να έχει αποδοθεί άρτιο στην κυκλοφορία.

Το έργο πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και θα κοστίσει 367.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί το λιμάνι του Πυθαγορείου, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα ξεκινάει η αποκατάσταση του λιμένα Πυθαγορείου Σάμου, στόχος της Περιφερειακής Αρχής σε συνεργασία με όλους τους φορείς είναι να ξεπεραστούν γρήγορα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται και γρήγορα να υλοποιηθούν όλα τα έργα αποκατάστασης”.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!