Για τρεις μέρες βρέθηκε στη Σάμο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Κατά την άφιξή του παρέδωσε υλικό για έκτακτη ανάγκη, ενισχύοντας την πολιτική προστασία του νησιού με 60 σκηνές, 200 υπνόσακους, 200 κουβέρτες και μεγάλο αριθμό κρεβατιών και στρωμάτων. Επιπλέον παραδόθηκε κι ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού στην Π.Ε. Σάμου.

Την Παρασκευή ο περιφερειάρχης, παρουσία του πυράρχου Σάμου Παναγιώτη Μπαθρέλλου και του αντιπυράρχου, διοικητή της τοπικής Π.Υ. Γεώργιου Μιαούλη, δώρισε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου ένα μη επανδρωμένο όχημα (drone, φωτογραφία επάνω), το οποίο πληροί τις προδιαγραφές που προβλέπονται για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στην πυροσβεστική σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Μουτζούρης επισήμανε το σημαντικό έργο που επιτελεί η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Σάμο και τόνισε ότι η περιφερειακή Αρχή θα είναι αρωγός στην προσπάθειά τους.

Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Πυθαγόρειο, όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και τον πρόεδρο του χωριού Τάσο Νικολαΐδη.

Αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μετά τον σεισμό, ενώ ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα ξεκινούν τα έργα επιδιορθώσεως του λιμένα Πυθαγορείου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μουτζούρης επισκέφθηκε το Ηραίον, όπου συναντήθηκε με τους αλιείς του χωριού, ενημερώνοντάς τους σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πορεία του έργου του τοπικού αλιευτικού καταφυγίου.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται εκτός απροόπτου να έχει δοθεί η άδεια για την κατασκευή του λιμένα, ενώ επισήμανε και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται και καθυστερούν χρονικά την υλοποίηση του έργου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Μουτζούρης επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά τα Κοντέικα, όπου συνομίλησε με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το Σάββατο συναντήθηκε με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων για το ζήτημα του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου. Ο περιφερειάρχης άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους, διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να εκδιωχθούν από το κτίριο, ενώ επισήμανε πως πριν την υλοποίηση οποιασδήποτε απόφασης, θα υπάρξει ξανά διαβούλευση με τους συλλόγους.

Φωτογραφίες: Π.Ε. Σάμου

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!