fbpx

ΕΟΔΥ: Εννέα θετικά κρούσματα Covid στη Λέκκα Σάμου

Τα αποτελέσματα των ελέγχων μαζικών δειγματοληψιών-rapid test Covid από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) ανά τη χώρα την Παρασκευή γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτά, στο Κοινοτικό Ιατρείο Λέκκας Σάμου έγιναν χθες 93 τεστ και προέκυψαν 9 θετικά κρούσματα (9,67%).

Αφορούν σε πέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 51 έτη.

Όπως έγινε γνωστό από χθες, από το πρωί του Σαββάτου και έως τις 12 Απριλίου (06:00) στη Λέκκα ισχύει ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, που επιβάλλει μεταξύ άλλων κατ’ οίκον περιορισμό και απαγόρευση κυκλοφορίας στους κατοίκους.

“Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συμπατριώτες μας της Λέκκας. Θα περάσει! Η πανδημία θα τελειώσει με τη προσοχή όλων μας και θα προχωρήσουμε παρακάτω τις ζωές μας” ανέφερε σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Ο δήμος Δυτικής Σάμου

Σε ανακοίνωσή του το βράδυ του Σαββάτου ο δήμος Δυτικής Σάμου ενημέρωσε πως ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Λυμπέρης συγκάλεσε έκτακτο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας στο δημαρχείο Καρλοβάσου, για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Cοvid-19 στην Τοπική Κοινότητα Λέκκας Καρλοβάσου.

Στο Σ.Τ.Ο. συμμετείχε η ηγεσία της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Σάμου, Αλέξανδρος Τατούρης, κι ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, Νίκος Στεφανής.

Σκοπός της έκτακτης αυτής συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων και η αντιμετώπιση τον προβλημάτων σχετικά με τον αποκλεισμό των κατοίκων της κοινότητας.

Νωρίτερα, οι προαναφερθέντες επισκέφθηκαν την Τ.Κ. Λέκκας όπου δόθηκαν οδηγίες στον πρόεδρο της κοινότητας, Κώστα Μαθιό.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Με βάση και την υπ’ αριθ. 11999/2-4-2021 απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, εφαρμόστηκαν ήδη τα πρωτόκολλα για τον έλεγχο και τον περιορισμό του φαινομένου.

“Συνιστούμε την πλήρη εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων” αναφέρει ο δήμος Δυτικής Σάμου.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!