Σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου-αρκετά συγκριτικά με τον πληθυσμό κρούσματα, τίθεται από αύριο στις 6 το πρωί η Δημοτική Κοινότητα Λέκκας του δήμου Δυτικής Σάμο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, τόσο στη Λέκκα, όσο και στην Τοπική Κοινότητα Διστράτου του δήμου Κόνιτσας και τον καταυλισμό Ρομά της Τοπικής Κοινότητας Περάματος του δήμου Ιωαννιτών, από αύριο, Σάββατο 3 Απριλίου στις 06:00 έως και τη Δευτέρα 12 Απριλίου καi ώρα 06:00 ισχύουν τα εξής:

– Προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms κωδικός 2 – και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας, (για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).

– Η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων επιτρέπεται για λόγους υγείας και μόνο.

Επίσης, θα ισχύουν:

– Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων, φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.

– Αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.

– Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.

– Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από τους θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Σάμου:

“Με την αρ. πρωτ:11999/2-4-2021 (ΑΔΑ:ΨΗ0846ΜΤΛΒ-Ξ9Β) Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται η Τοπική Κοινότητα Λέκκας – Δημοτική Ενότητα Καρλοβασίου, στον Δήμο Δυτικής Σάμου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, που βρίσκεται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και την επιβολή περιοριστικών μέτρων, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, από το Σάββατο 3 Απριλίου και Ω/06:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 12 Απριλίου και Ω/06:00 π.μ.

Συγκεκριμένα από αύριο Σάββατο Σάββατο 3 Απριλίου και Ω/06:00 π.μ. θα ισχύσει η επιβολή των κάτωθι περιοριστικών μέτρων στην Τοπική Κοινότητα Λέκκας :

1. Την προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’οίκον των κατοίκων και την απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms κωδικός 2 – και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας, (για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).

2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων για λόγους υγείας.

3. Την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων, φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.

4. Την αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.

5. Την αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.

6. Την αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

7. Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Δυτικής Σάμου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Λέκας και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

8. Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Βορείου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

9. Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Βορείου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Τοπικής Κοινότητας.

10. Την ανάληψη από τον Ε.Ο.Δ.Υ. της υποχρέωσης της διενέργειας γρήγορου τεστ αντιγόνου COVID-19 (rapid test) την 3η και 6η ημέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων των διαμενόντων στην ως άνω Τοπική Κοινότητα.

Αύριο στις 10:00 π.μ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων στον Δήμο Δυτικής Σάμου, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των δράσεων”.

Δείτε την αναλυτική απόφαση της Γ.Γ.Π.Π. για την Λέκκα Σάμου:

“Οι κάτοικοι της Λέκκας θα τα καταφέρουν. Χρειάζεται ψυχραιμία και τήρηση των οδηγιών. Αύριο το πρωί θα επισκεφτούμε μαζί με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου την περιοχή για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να δώσουμε δύναμη και οδηγίες στους κατοίκους του χωριού” ανέφερε σε ανάρτησή του ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου, Νίκος Στεφανής.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!