Διαμαντένια βραβεία και τιμητικές διακρίσεις απέσπασαν τα λευκά, ξηρά, μοσχάτα κρασιά «Μοσχάτο Άσπρο» και «Ψηλές Κορφές» του ΕΟΣ Σάμου στον 15ο διεθνή διαγωνισμό Femmes et Vins du Μonde Concours International 2021 που διεξήχθη στο Μονακό.

Συγκεκριμένα, το «Μοσχάτο Άσπρο» έκλεψε τόσο τις εντυπώσεις των κριτών του διαγωνισμού ώστε απέσπασε με υψηλή βαθμολογία το medallie «Diamant» και την τιμητική διάκριση «Τrophee Admirable».

Είναι το δεύτερο «διαμάντι» που λαμβάνει το συγκεκριμένο κρασί, καθώς στον ίδιο διαγωνισμό το 2019, είχε χαρακτηριστεί ως το 2ο καλύτερο κρασί της διοργάνωσης και το πρώτο καλύτερο μεταξύ των ξηρών λευκών από εκείνα που συμμετείχαν τη χρονιά εκείνη στο 13ο Concours International.

Οι ονομαστές «Ψηλές Κορφές», το εκλεκτό λευκό ξηρό κρασί από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου, απέσπασε κι αυτό δικαίως το δικό του «Diamant» στη List de Vins Mention Honorifique.

Η αναμφισβήτητη ποιότητά του αλλά και τα φρουτώδη κι ανθώδη του αρώματα, το έχουν άλλωστε τοποθετήσει στην κορυφή της προτίμησης του καταναλωτικού κοινού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, στον 15ο διαγωνισμό «Femmes et Vins du Monde», έστειλε προς αξιολόγηση μόνο αυτά τα δύο κρασιά, ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της ποικιλίας «Άσπρο Μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου» και του τρόπου που αυτή η εκπληκτική ποικιλία βρίσκει την ποιοτική της έκφρασή της και σε ξηρό κρασί!

Σημειώνεται επίσης πως, με 2 διαμαντένια βραβεία έχει τιμηθεί από τον ίδιο διαγωνισμό και το εκλεκτό, παλαιωμένο γλυκό κρασί του ΕΟΣ Σάμου, το Samos Anthemis. To πρώτο του «διαμάντι» , το πήρε στο διαγωνισμό του 2011 και το δεύτερο, στο διαγωνισμό του 2019.

Στο διεθνή αυτό διαγωνισμό δοκιμάζονται κρασιά αποκλειστικά από γυναίκες- κριτές οι οποίες θεωρούνται ειδήμονες σε παγκόσμια κλίμακα για την οινολογία, το κρασί, τον οινικό τουρισμό και τη γαστρονομία ενώ τα κριτήρια αξιολόγησης είναι πολύ αυστηρά και αδιάβλητα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΕΟΣΣ, “oι τιμητικές αυτές διακρίσεις για τα κρασιά του Συνεταιρισμού αποτελούν την επιβράβευση του κόπου των αμπελοκαλλιεργητών-μελών του, που συνεχίζουν ακάματα την οικογενειακή παράδοση στα πατρογονικά τους αμπελάκια αλλά και την τεχνογνωσία και εξειδίκευση των οινολόγων του ΕΟΣ Σάμου, που «δημιουργούν» κρασιά-κοσμήματα“.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την κατάκτηση δυο ακόμη χρυσών βραβείων από τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος, απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή προς το ΔΣ του ΕΟΣΣ:

Δείτε τη συγχαρητήρια επιστολή:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!