Φωτογραφία: Νίκος Χουσάς

Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου απέστειλε επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου και τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την παραχώρηση του “Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου” της Σάμου.

Η επιστολή αναφέρει:

Κύριοι

με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου παρεχώρησε χώρο του «Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου» στο «Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την πρόληψη ασθενειών του γήρατος».

Εξ όσων γνωρίζει η Ομοσπονδία μας, το Επικούρειο Πολιτιστικό κέντρο δημιουργήθηκε με ανακατασκευή του παλιού Καπνοκοπτηρίου με σκοπό την δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, χώρου Πολιτισμού, για το νησί της Σάμου απαραίτητου και μοναδικού, αλλά σημαντικού και για ολόκληρο τον Αιγαιακό χώρο.

Άλλωστε πριν την ανακαίνιση, μετά από 17ετή δράση, είχε δημιουργηθεί εκεί σημαντική εστία πολιτισμού με βασικό συντελεστή τη θεατρική Ομάδα Σάμου, ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας μας και σύλλογο γνωστό πανελλαδικά για την πλούσια και ποιοτική προσφορά του.

Το σημαντικό πολιτιστικό έργο που συντελείτο στον χώρο αυτό, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, όταν εκεί, στην τότε “Λέσχη Ερασιτεχνών”, φιλοξενήθηκαν παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις δυο Συναντήσεων Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, το 2000 και το 2012.

Σε κάθε μια από τις Συναντήσεις αυτές συμμετείχαν περί τις 25 ομάδες, παρουσιάζοντας παραστάσεις που παρακολουθούσε με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή το κοινό της Σάμου. Παράλληλα προσφέρθηκαν στο νησί περί τις 4000 διανυκτερεύσεις δίνοντας ζωή και οικονομική στήριξη σε περιόδους τουριστικού …χειμώνα.

Αντί λοιπόν να βοηθήσετε στη συνέχιση αυτών των δραστηριοτήτων για τις οποίες ειδικά σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε το έργο, προχωρήσατε σε απόφαση η οποία αφήνει μεγάλα ερωτηματικά, ανάμεσα στα οποία

– ποιος θα είναι ο φορέας διαχείρισης του «Επικούρειου»;

– θα εξασφαλίσετε με πράξη και όχι μόνο με λόγια την παρουσία στο χώρο πολιτιστικών ομάδων, και ιδιαίτερα της Θεατρικής Ομάδας Σάμου;

– εντέλει θα διατηρήσετε, όπως έχετε υποχρέωση, τον χαρακτήρα του «Επικούρειου», ως κέντρου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!