fbpx

Θέμα στη Βουλή η ποσόστωση στις πανελλαδικές για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Σάμου

Ερώτηση στη Βουλή με θέμα την ποσόστωση στις πανελλαδικές για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Σάμου κατέθεσαν προς την υπουργό παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Κομνηνάκα Μαρία, Μανωλάκου Διαμάντω και Συντυχάκης Μανώλης, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

“Από τις 30 Οκτωβρίου και τον καταστροφικό σεισμό οι μαθητές της Σάμου ζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση σε συνδυασμό με την πανδημία του κορονοϊού και την συνεχόμενη τηλεκπαίδευση.

Πρόκειται για μια κατάσταση ιδιαίτερα στρεσογόνα, αφού στα προβλήματα που δημιουργεί η τηλεκπαίδευση στην κοινωνικοποίηση και τη μαθησιακή διαδικασία των μαθητών προστέθηκε και το σοκ από το σεισμό και ο χαμός των δύο μαθητών.

Ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη αφού μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες καλούνται να προετοιμαστούν για τις πανελλήνιες παλεύοντας καθημερινά με τις αντιξοότητες και τη δυνατότητα σύνδεσης, την προσαρμογή σε άλλο οικιακό περιβάλλον για όσους αναγκάστηκαν να αλλάξουν σπίτι ή και με τη διαβίωση σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιά και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό.

Θεωρούμε απαραίτητη τη λήψη μέτρων που θα ανακουφίζουν και αν μη τι άλλο θα διευκολύνουν τα μαθητές της Γ΄ Λυκείου ώστε να δώσουν τις εξετάσεις τους με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, θα υπάρξει ρύθμιση – μέριμνα ώστε να υπάρξει ποσόστωση στις πανελλαδικές για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Σάμου, όπως και των άλλων σεισμόπληκτων περιοχών;

Οι Βουλευτές
Κομνηνάκα Μαρία
Μανωλάκου Διαμάντω
Συντυχάκης Μανώλης”

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!