fbpx

Κινητοποίηση συλλόγων-σωματείων έξω από το Κέντρο Υγείας Σάμου

Την πλήρη στελέχωση του “κατ’ ευφημισμόν”, όπως αναφέρουν, Κέντρου Υγείας Σάμου (πρώην ΙΚΑ) με μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού προσωπικού, προσωπικού καθαριότητας, 24ωρη λειτουργία, δημόσια και δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, απαίτησαν με σημερινή κινητοποίησή τους τα σωματεία και οι γυναικείοι σύλλογοι της Ανατολικής Σάμου.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού, το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου, η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου και ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών υπογράμμισαν πως “είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν ιατρικά τμήματα εξοπλισμένα και να παραμένουν κλειστά επειδή δεν διορίζονται γιατροί.

Είναι ανεπίτρεπτο να ονομάζεται Κέντρο Υγείας και να μην παρέχει ούτε στο ελάχιστο ουσιαστική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που σημαίνει πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση, εμβολιαστικό κέντρο για όλους τους κατοίκους της Ανατολικής Σάμου”.

Παράλληλα, επισήμαναν πως την πλήρη συμφωνία τους με τους φορείς εξέφρασαν και οι ελάχιστοι γιατροί που υπηρετούν σήμερα στο Κέντρο Υγείας.

“Επειδή τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους. Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών με στελέχωση του Κέντρου Υγείας Βαθιού και όλων των δομών υγείας. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η υγεία του λαού δεν μετριέται με τη λογική κόστους οφέλους” τονίστηκε από τους συγκεντρωμένους.

Φωτογραφίες: Εργατικό Κέντρο Σάμου

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!