Κινητοποίηση για την Υγεία και τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Βαθέος οργανώνουν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου σωματεία και σύλλογοι γυναικών της Σάμου.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού, το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου, η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου και ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών καλούν σε συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Σάμου (πρώην ΙΚΑ), στις 10:00, με αίτημα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δημόσια και δωρεάν για όλους.

Όπως αναφέρουν, “οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας ξεγυμνώθηκαν τελείως μπροστά στην πανδημία. Όλοι μας καθημερινά ζούμε με το άγχος:

Αν θα έχουμε γιατρούς με όλες τις αναγκαίες και σύγχρονες ειδικότητες.

Αν θα μπορούμε να κάνουμε τις αναγκαίες εξετάσεις.

Πώς θα φτάσει ο μισθός ψίχουλα με τις αναστολές εργασίας, την ανεργία για να αγοράσουμε τα φάρμακα;

Πώς θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα για φυσικοθεραπεία ή για οδοντίατρο που είναι πολύ ακριβά;

Πώς θα εξασφαλίσουμε τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, αλλά και μετά τη γέννα του παιδιού; πόσα θα πληρώνουμε για τον παιδίατρο, τα εμβόλια;

Αυτόν τον ρόλο θα έπρεπε να παίζει το Κέντρο Υγείας Σάμου, που μπορεί να το «βάφτισαν» έτσι, αλλά λείπουν σχεδόν όλες οι ειδικότητες γιατρών, οι απαραίτητοι νοσηλευτές/τριες, το προσωπικό καθαριότητας, διοικητικό προσωπικό, αλλά και μικροβιολογικό εργαστήριο.

Ειδικά τώρα εν μέσω πανδημίας θα έπρεπε να είναι εμβολιαστικό κέντρο, να γίνονται εξετάσεις covid. Γενικά να καλύψει όλες τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση. Μόνο έτσι θα μπορούσε να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο για να προσφέρει απρόσκοπτα δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σάμου σε ανθρώπινο δυναμικό (γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό καθαριότητας, διοικητικό προσωπικό) για να ανταπεξέλθει στον μαζικό εμβολιασμό, δημόσιο και δωρεάν, αναπτυγμένο με γεωγραφικό, πληθυσμιακό, επιδημιολογικό κριτήριο για όλο τον πληθυσμό, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα συνδέεται με το Νοσοκομείο Σάμου και το ΕΚΑΒ. Θα διαθέτει όλα τα αναγκαία τμήματα, με παροχή φαρμάκων δωρεάν.

Συγκεκριμένα απαιτούμε να προσληφθούν με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα:

Γενικοί γιατροί, πνευμονολόγοι, παθολόγοι, οδοντίατροι, ΩΡΛ, παιδίατροι, γυναικολόγοι, καρδιολόγοι, γαστρεντερολόγος, ενδοκρινολόγος, φυσιοθεραπευτής, ψυχολόγος, επισκέπτριες υγείας, λογοθεραπευτές, νοσηλευτές, φαρμακοποιός. Δημιουργία μικροβιολογικού εργαστηρίου, φαρμακείου. Προσωπικό καθαριότητας, διοικητικό προσωπικό.

Στελέχωση και εξοπλισμό για να πραγματοποιούνται κατ’ οίκον επισκέψεις σε βαριά αρρώστους, ηλικιωμένους ανάπηρους που χρειάζονται κλινική παρακολούθηση, ενέσεις ή άλλη φαρμακευτική αγωγή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Η υγεία του λαού δεν μετριέται με τη λογική κόστους οφέλους” καταλήγουν ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού, το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου, η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου και ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών.

Το ΕΚΣ

Με τη σειρά του, το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ) στηρίζει την κινητοποίηση των σωματείων και των φορέων της Ανατολικής Σάμου που διεκδικούν “το αυτονόητο δικαίωμα” για πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας του Βαθιού (πρώην ΙΚΑ), με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και προσωπικού καθαριότητας, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων σε 24ωρη βάση για πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση, παρέχοντας ουσιαστική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αποτελώντας ταυτόχρονα εμβολιαστικό κέντρο μέσα στην πανδημία.

Όπως υποστηρίζει, “η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που λογαριάζει την υγεία του λαού σαν «κόστος» και «εμπόρευμα» είναι αυτή που διαρκώς μειώνει την κρατική χρηματοδότηση για την υγεία, έχει αφήσει τις δημόσιες μονάδες υγείας χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και μέσα, έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία μας σε «μιας νόσου», μιλάει για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και κέντρα υγείας (όπως του Βαθιού) μόνο στα χαρτιά χωρίς καμιά ουσιαστική στελέχωση και φροντίδα. Αυτή ευθύνεται που στις μέρες μας ο λαό δεν μπορεί να κάνει τις αναγκαίες εξετάσεις, επεμβάσεις και διαρκώς ακυρώνονται ραντεβού απ’ το νοσοκομείο. Έχει ευθύνη που δεν έχει επιτάξει σε όλη τη χώρα τα ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες λόγω της πανδημίας. Έχει ευθύνη που δεν ικανοποιεί κανέναν αίτημα του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, των σωματείων του νησιού μας, του Εργατικού Κέντρου Σάμου, αλλά και άλλων σωματείων και φορέων που διεκδικούν άμεση ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής μας. Έχει ευθύνη που είμαστε στο τρίτο κύμα πανδημίας και τα δημόσια υγειονομικά ιδρύματα είναι αθωράκιστα.

Η απάντηση είναι μία και πρέπει να είναι μαζική και βροντερή:

Αγώνας τώρα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλον τον λαό

Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

Στελέχωση του Κέντρο Υγείας Βαθιού με όλο το απαραίτητο προσωπικό

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης – Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Μαζικά τεστ και εμβόλια, ατομικά μέσα προστασίας σε όλο το λαό και τους εργαζόμενους”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!