Μία συνταγή με μαύρα λιγκουίνι και θαλασσινά σβησμένα με γλυκό κρασί Samos Vin Doux προτείνει για την Καθαρά Δευτέρα ο Σαμιώτης executive chef Ασλάνης Παντερλής!

Δείτε τη συνταγή:

Υλικά για 4 μερίδες:

500 gr μαύρα λιγκουίνι (μελάνι σουπιάς)

200 gr κρεμμύδι φρέσκο/ξηρό, 1 σκελίδα σκόρδο

200 gr ντοματίνια Σάμου

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, Πιπέρι, Ζάχαρη

200 gr μύδια δίχως κέλυφος

200 gr γαρίδες δίχως κέλυφος

200 gr χτένια

1 κ.γ. ντοματοπολτό

400 ml γλυκό κρασί Samos Vin Doux

200 ml ζωμό θαλασσινών

2 κ.σ. βούτυρο, 200 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο κοχλάζον νερό. Κρυώνουμε και λαδώνουμε ώστε να μην κολλήσουν. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού πάρουν χρώμα ενσωματώνουμε όλα τα θαλασσινά μας. Τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά και σβήνουμε με Samos Vin Doux.

Εν συνεχεία βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας ζυμαρικά, ντοματίνια και το ζωμό. Τα αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η σάλτσα μας, προσθέτοντας στο τέλος το βούτυρo. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση μας. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και λίγο μπούκοβο, ώστε να βγει λίγο πικάντικο. Συνοδεύεται με τυρί τριμμένο.

Το πιάτο αυτό συνδυάζεται ιδανικά με το Aegean Breeze, το λευκό ξηρό μοσχάτο Σάμου.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!