Το Εργατικό Κέντρο Σάμου διοργανώνει το Σάββατο 13 Μαρτίου αυτοκινητοπορεία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό που θα ακολουθηθεί από συγκέντρωση “ενάντια στην βία και την καταστολή”. Στις κινητοποιήσεις δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου και το Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Η αυτοκινητοπορεία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από την πλατεία Καρακώστα των Μυτιληνιών ενώ η συγκέντρωση κατά της βίας θα αρχίσει αμέσως μετά, στις 13:00 στην πλατεία Πυθαγόρα στην πόλη της Σάμου.

Στην προαναγγελία των δύο κινητοποιήσεων το Ε.Κ.Σ αναφέρει:

Για την αυτοκινητοπορεία:

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, μετά από τη σύσκεψη με φορείς και σωματεία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, καλεί σε αυτοκινητοπορεία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό το Σάββατο 13 . Η εκκίνηση θα γίνει στις 11 π.μ. από τους Μυτιληνιούς (Πλατεία Καρακώστα) και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα στην ίδια κατεύθυνση που έδειξαν οι κινητοποιήσεις του σαμιώτικου λαού όλα αυτά τα χρόνια και όπως εκφράστηκαν με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση στις 7 Φλεβάρη του 2019 αλλά και πέρυσι στο μπλόκο στου Ζερβού.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς του νησιού, το Σαμιώτικο λαό να απαιτήσει μαζί μας :

• Κανένα κέντρο φυλακή κυβέρνησης και ΕΕ στο νησί.

• Να σταματήσουν τώρα τα έργα στου Ζερβού – να κλείσει το αίσχος του ΚΥΤ στο Βαθύ

• Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα

• Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει στη χώρα

• Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής ασύλου εντός της Τουρκίας και στα σύνορα με την Ελλάδα και απευθείας μετακίνησή τους στις χώρες προορισμού τους.

• Για όσο διάστημα παραμείνουν στην Ελλάδα να μεταφέρονται στην ηπειρωτική χώρα σε αξιοπρεπείς και ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Εκεί να υποβάλουν τα αιτήματα ασύλου και άμεσα να μεταβαίνουν στις χώρες προορισμού τους με την ευθύνη του κράτους ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλειά τους.

• Ειδική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες.

• Για τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, γρήγορες και σύμφωνες με τη συνθήκη της Γενεύης διαδικασίες ασύλου, εξασφάλιση διαμονής από το κράτος σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους, διαμερίσματα και ξενοδοχεία, με την απαραίτητη εξασφάλιση των απαραίτητων όρων υγείας και υγιεινής.

• Στελέχωση της υπηρεσίας ασύλου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων, λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους

• Μαζικά και συχνά τεστ για τον κορονοϊό και εμβολιασμός σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους εργαζόμενους στις δομές με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής

• Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι για φθορές και ζημιές που έχουν υποστεί“.

Για τη συγκέντρωση κατά της βίας:

Η χθεσινή μεγαλειώδης διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι και κάτοικοι της περιοχής είναι απάντηση στην ένταση της καταστολής, της βίας και της αστυνομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με στόχο να τρομοκρατήσει το λαό που αντιστέκεται και διεκδικεί τα δικαιώματά του, την υγεία του, τη δουλειά του, την μόρφωση του.

Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμαυρωθεί από επεισόδια που δημιούργησαν διάφοροι μηχανισμοί που οδήγησαν στον τραυματισμό του αστυνομικού. Το μόνο που εξυπηρετούν είναι την εκάστοτε κυβέρνηση που επιχειρεί να αθωώσει την κρατική βία στρέφοντας την προσοχή και την αντιπαράθεση μακριά από την ουσία που είναι η αντιλαϊκή πολιτική της που τσακίζει τις ζωές όλων μας.

Μιας πολιτικής που είναι κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας γι’ αυτό και αυτή και η προηγούμενη κυβέρνηση ψηφίζουν νόμους για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και της απεργίας, ξυλοφορτώνουν από συνταξιούχους μέχρι περαστικούς, κάνουν τα στραβά μάτια και αφήνουν ανεξέλεγκτη την εργοδοτική βία και αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς, βάζουν αστυνομία στα πανεπιστήμια, αλλά δεν προσλαμβάνουν εκπαιδευτικούς για τα σχολεία, γιατρούς και νοσηλευτές για τα νοσοκομεία.

Η αγανάκτηση και η οργή να γίνει δύναμη οργανωμένης αντεπίθεσης και αγώνα.

Κλιμακώνουμε την πάλη σε όλα τα μέτωπα.

Οργανωμένα και μαζικά μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Κανείς να μη συμβιβαστεί και να μη δείξει καμία ανοχή απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές. Να μη φοβηθεί και να καταδικάσει την τρομοκρατία, την κρατική καταστολή, την ωμή αστυνομική βία.

Σε κάθε χώρο δουλειάς και κατοικίας να φουντώσει η οργανωμένη απειθαρχία μπροστά στη νέα αντιλαϊκή επίθεση σε εργασιακά, προσφυγικό-μεταναστευτικό, ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή – διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, στην υγεία, τη δουλειά, τη μόρφωση

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Του λαού η πάλη θα την σπάσει!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΡΤΗ στη 1:00 το μεσημέρι
Στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμουκαλεί όλους τους εργαζόμενους και όλο το λαό του νησιού μας να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου” και προσθέτει:

Η αγανάκτηση και η οργή να γίνει δύναμη οργανωμένης αντεπίθεσης και αγώνα. Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας στην υγεία, στην εργασία και στην μόρφωση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!

– Πραγματική θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες.

– Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ώστε να συνεισφέρει στον εμβολιασμό του πληθυσμού και στην αντιμετώπιση περιστατικών με Covid-19.

– Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

– Κανένα κέντρο-φυλακή της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. στο νησί.

– Να σταματήσουν τώρα τα έργα στου Ζερβού – να κλείσει το αίσχος του ΚΥΤ στο Βαθύ.

– Αμέσως απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών.

– Να καταργηθεί η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει στην χώρα“.

Από την πλευρά του το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥκαλεί τα σωματεία-μέλη του, όλους τους εργαζόμενους και γενικότερα όλο το λαό του νησιού να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου“, προσθέτοντας τα εξής:

Η αγανάκτηση και η οργή να γίνει δύναμη οργανωμένης αντεπίθεσης και αγώνα. Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας στην υγεία, στην εργασία και στην μόρφωση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!

– Κανένα κέντρο-φυλακή της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. στο νησί

– Να σταματήσουν τώρα τα έργα στου Ζερβού – να κλείσει το αίσχος του ΚΥΤ στο Βαθύ.

– Αμέσως απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών.

– Να καταργηθεί η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει στην χώρα“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!