Προκηρύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups 2021, για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών ιδεών σε αρχικό στάδιο, που σχετίζονται με τους τομείς προτεραιότητας του Αιγαίου και μπορούν να συμβάλλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη αλλά και να έχουν παγκόσμια εφαρμογή.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φοιτητές/φοιτήτριες ή απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανάμεσα τους και αυτοί των τμημάτων της Σάμου, συγκροτημένες ερευνητικές ομάδες μελών της κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και πολίτες της Ελλάδας ή άλλων χωρών που θέλουν να συμβάλλουν στους σκοπούς του διαγωνισμού. Οι προτάσεις κατατίθενται σε μία από τις παρακάτω Θεματικές Περιοχές, οι οποίες έχουν ξεχωριστή σημασία για τα νησιά του Αιγαίου:

1: Αγροτική Ανάπτυξη – Διατροφή – Ευζωία

2: Ναυτιλία – Μεταφορές – Εμπόριο – Βιομηχανία

3: Τουρισμός – Πολιτισμός – Περιβάλλον

4: Διακυβέρνηση – Εκπαίδευση – Κοινωνική Συνοχή

Τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια, όπως θα αναδειχθούν από τα στάδια του διαγωνισμού, θα βραβευτούν, θα λάβουν δημοσιότητα και περαιτέρω υποστήριξη για την υλοποίησή τους μέσω συνδεδεμένων θερμοκοιτίδων, επιταχυντών επιχειρηματικότητας και χρηματοδοτικών φορέων. Τον διαγωνισμό πλαισιώνουν μέντορες από την πανεπιστημιακή κοινότητα και την αγορά, που θα παρέχουν τις συμβουλές τους για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ιδεών.

Στις ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία θα απονεμηθεί το “Βραβείο Επιχειρηματικότητας Ιωάννη Τσαμουργκέλη”, συνολικού ύψους 5.000 ευρώ, το οποίο αθλοθετεί η Επιχείρηση Ανάπτυξης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε τρία στάδια: α) κατάθεση αρχικών ιδεών, β) κατάθεση επιχειρηματικών σχεδίων από τις ομάδες που προκρίθηκαν και γ) τελική παρουσίαση των ομάδων και των ιδεών που ξεχώρισαν από το δεύτερο στάδιο.

Τα Aegean Startups καλούν φοιτητές, απόφοιτους και ερευνητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και ενδιαφερόμενους πολίτες από την Ελλάδα και τον κόσμο να εγγραφούν ως μέλη, να καταθέσουν τις ιδέες τους, και να αναζητήσουν άλλα μέλη για τις ομάδες του, ή να αιτηθούν άλλου τύπου υποστήριξη, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.aegean-startups.gr.

Στην ίδια πύλη καλούνται επίσης:

(α) ενδιαφερόμενοι ειδικοί της επιχειρηματικότητας να εγγραφούν ως μέντορες,

(β) επιχειρήσεις και φορείς του Αιγαίου να καταθέσουν τις ανάγκες τους, που θα μπορούσαν να καλυφθούν από καινοτόμες ιδέες του διαγωνισμού,

(γ) πολίτες ή φορείς να συμβάλλουν ως υποστηρικτές ή χορηγοί για την περαιτέρω διάδοση και υλοποίηση του διαγωνισμού.

Οι σημαντικές ημερομηνίες για το διαγωνισμό είναι οι εξής:

10 Μαΐου 2021 Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση ιδεών (1ο στάδιο)

Μάιος 2021 Επιλογή ιδεών και ενημέρωση ομάδων που θα προχωρήσουν στο 2ο στάδιο

Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2021 Συνεργασία ομάδων με μέντορες για την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων

4 Οκτωβρίου 2021 Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση επιχειρηματικών σχεδίων (2ο στάδιο)

Οκτώβριος 2021 Επιλογή σχεδίων που θα προχωρήσουν στο τελικό στάδιο και ενημέρωση ομάδων.

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2021 Παρουσίαση ομάδων, ανακοίνωση αποτελεσμάτων και βράβευση διακριθέντων σε ειδική εκδήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικοί όροι του διαγωνισμού περιλαμβάνονται στη διαδικτυακή πύλη www.aegean-startups.gr.

Ειδικές ερωτήσεις σχετικά με το διαγωνισμό μπορούν να αποστέλλονται στο email
aegean-startups@aegean.gr.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!