Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε την Κυριακή, από τον μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιο, η χειροτονία του ιερομονάχου π. Αναστασίου Πορώνη σε πρεσβύτερο, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Παλαιού Καρλοβάσου, όπου και θα υπηρετεί στο εξής.

Ο νέος εφημέριος της τοπικής Εκκλησίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καρλόβασι της Σάμου, όπου έλαβε την εγκύκλιο μόρφωση και αποκαταστάθηκε επαγγελματικά. Ποθώντας, όμως, το λειτούργημα της Ιερωσύνης, αφιέρωσε πλέον τον εαυτό του στην Εκκλησία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε και στον χειροτονητήριο λόγο του: “Έχω τη συναίσθηση πλέον ότι καλούμαι να γίνω Θεού συνεργός, όχι για την αρετή μου και τη δικαιοσύνη μου, αλλά για την άπειρη αγάπη Του και την ασύλληπτη συγκατάβασή Του προς εμέ”.

Ο κ. Ευσέβιος από την πλευρά του, στην αντιφώνησή του επέστησε την προσοχή του νέου πρεσβυτέρου στα ιερατικά του καθήκοντα, παρέχοντας συμβουλές μέσα από κείμενα των Αγίων Πατέρων και τον προέτρεψε πατρικώς να εργασθεί άοκνα και ενδελεχώς για τη σωτηρία των ψυχών “ὑπέρ ᾧν Χριστός ἀπέθανεν κάι ἀνέστη”.

Τέλος, απευθυνόμενος στο ελάχιστο, λόγω των μέτρων υγειονομικής προστασίας, εκκλησίασμα, ο μητροπολίτης ζήτησε τη από μέρους τους τιμή και αγάπη προς τον νέο πρεσβύτερο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό του για την ανάγκη αναζωπύρωσης των ιερατικών κλίσεων μέσα από τις οικογένειες των νησιών μας, για να συνεχίσει ο κόσμος να έχει “ζωή και σωτηρία”, όπως τονίζει και ο Μέγας Βασίλειος στην αγία Αναφορά του.

“Ευχή και προσευχή όλων μας ο νέος πρεσβύτερος, ιερομόναχος π. Αναστάσιος Πορώνης, να ευαρεστήσει τον Θεό και να επαληθεύσει τις προσδοκίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, επ’ ωφελεία των ευσεβών Χριστιανών μας και προς δόξαν Θεού” αναφέρει η τοπική μητρόπολη.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Σάμου-Ικαρίας

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!