Νέα μορφή έχει και πάλι από σήμερα ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, έπειτα και από τις χθεσινές ανακοινώσεις Χαρδαλιά.

Πλέον σε αυτόν και η Σάμος, μαζί με άλλες περιοχές “κοκκίνισαν”, εντάχθηκαν από τις 06:00 σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στο επίπεδο Β-αυξημένου κινδύνου, ώς και (τουλάχιστον) τη Δευτέρα 8 Μαρτίου (06:00).

Τυπικά, πάντως, έως το απόγευμα του Σαββάτου η αλλαγή αυτή (παραδόξως) δεν είχε αποτυπωθεί και χρωματικά στην επίσημη σχετική ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr/covid-map, όπου είχε αλλάξει από νωρίς μόνο η ημερομηνία και η διατύπωση πως “Τα νέα μέτρα (lockdown) τίθενται σε ισχύ από 27/02/2021 και ώρα 06:00 π.μ.”.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ (σελ. 89 και από εκεί παραπομπή στην 3), στη Σάμο και άλλες περιοχές της χώρας που ονοματίζονται στο σχετικό άρθρο 1, τα μέτρα ισχύουν από σήμερα Σάββατο κι έχουν ως εξής:

Για να δείτε το ΦΕΚ σε πλήρη οθόνη κάντε κλικ εδώ.

Για να κατεβάσετε το ΦΕΚ κάντε κλικ εδώ.

Αναφορά στη Σάμο το ΦΕΚ κάνει και στο σημείο που ορίζει πως το νησί εξαιρείται από την αναστολή λιανεμπορίου σε ό,τι αφορά το εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e- shop κ.τ.λ.).

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!