Η Σάμος εντάχθηκε από σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, και ώρα 06:00 π.μ. στο επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) για τον Covid-19.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου παραθέτει παρακάτω κάποιες βασικές οδηγίες, για ενημέρωση των πολιτών:

– Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει στη Σάμο από τις 27.02.2021 και όχι από τη Δευτέρα 01.03 ως εξαίρεση (Άρθρο 14, παρ. 1) σελίδα 89.

– Η λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών πραγματοποιείται με ραντεβού και μόνον για τις εργασίες που δε δύνανται να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά.

– Για το λιανεμπόριο γενικώς ισχύει το click away. Ειδικώς για καταστήματα πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και για βιβλιοχαρτοπωλεία επιτρέπεται η λειτουργία με τηλεφωνικό ραντεβού και click inside.

– Η λειτουργία κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής μόνο με ραντεβού.

– Τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, γυμνάσια, σχολεία ειδικής αγωγής λειτουργούν διά ζώσης.

– Τα λύκεια και τα πανεπιστήμια λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

– Τέλεση κάθε Μυστηρίου και Θείας Λειτουργίας από τις Εκκλησίες, καθώς και προσωπική προσευχή με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο 9 ατόμων.

-Στα σούπερ μάρκετ, φούρνους, ζαχαροπλαστεία, παντοπωλεία κλπ επιτρέπεται η λειτουργία με την τήρηση των σχετικών μέτρων προστασίας.

– Τα ΚΤΕΟ λειτουργούν με ραντεβού.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς
χώρους.

– Απαγόρευση κυκλοφορίας ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ της εβδομάδος από 18:00 – 05:00. Εξαιρούνται οι μετακινήσεις για λόγους υγείας, εργασίας και αναγκών κατοικίδιου ζώου.

– Επιτρέπεται από τις 05:00 – 18:00 η κυκλοφορία για τους 6 λόγους, είτε με γραπτή βεβαίωση είτε με SMS και σε κάθε περίπτωση με ανώτατο όριο τις 2 ώρες για κάθε μετακίνηση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας για το επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο οποίο εντάσσεται από 27 Φεβρουαρίου η Σάμος, συγκεντρώνονται σε αναλυτικό πίνακα που περιέχεται στο σημερινό ΦΕΚ 793/Β/27-02-2020.

Για ευκολότερη πρόσβαση στις δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν, υπάρχει πίνακας περιεχομένων στην πρώτη σελίδα του παρακάτω PDF:

Δείτε σε πλήρη οθόνη ή κατεβάστε τον παραπάνω πίνακα με τα πεδία δραστηριοτήτων σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Δείτε επίσης το πλήρες ΦΕΚ 793/Β/27-02-2020:

Για να δείτε το ΦΕΚ σε πλήρη οθόνη κάντε κλικ εδώ.

Για να κατεβάσετε το ΦΕΚ κάντε κλικ εδώ.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!