Φωτογραφία αρχείου

Εντατικοί είναι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για την εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ήδη η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, αποδίδοντας, όπως αναφέρει, ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της δημόσιας υγείας, έχει δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις στις Υπηρεσίες της για τη συστηματική διενέργεια ελέγχων σε δημόσιους χώρους, επιχειρήσεις, μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και σε οδικά δίκτυα, τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στην περιφέρεια.

“Ο κίνδυνος του κορωνοϊού είναι υπαρκτός και απειλεί ευθέως το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας. Ως εκ τούτου αποτελεί θέμα κοινωνικής συνείδησης και πρωτίστως ατομικής ευθύνης να υψώσουμε τείχος προστασίας για εμάς, τις οικογένειές μας, τους συνανθρώπους μας” τονίζει.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνει πως συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο στη Λέσβο τέσσερα άτομα που κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απείθειας και της βίας κατά υπαλλήλων, καθώς και για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες, σε ελέγχους από ειδικό αστυνομικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι αρνήθηκαν να επιδείξουν απαιτούμενα για τη μετακίνησή τους έγγραφα και να συμμορφωθούν σε υποδείξεις των αστυνομικών, ενώ ακολούθως, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, τους απώθησαν βίαια.

Σε βάρος των συλληφθέντων βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Επίσης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε είχαν προβεί στη διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης στην οικία τους, στην οποία συμμετείχαν άλλα οκτώ άτομα (έξι αλλοδαποί/δύο άντρες, τέσσερις γυναίκες και δύο Ελληνίδες).

Σε βάρος των συλληφθέντων διοργανωτών της συνάθροισης βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 3.000 ευρώ, ενώ στους λοιπούς συμμετέχοντες επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!