Το χρονικό μιας μάλλον αναμενόμενης τις τελευταίες ημέρες εξέλιξης, μετά τα 51 κρούσματα Covid σε 9 ημέρες, επιβεβαιώθηκε και επίσημα το απόγευμα της Παρασκευής, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει πως και η Σάμος πέφτει, από το πορτοκαλί επίπεδο-επιτήρησης, στο κόκκινο, στο Β επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δεδομένου ότι “παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου, καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 7, στις 18 Φεβρουαρίου, σε 45 εχθές το βράδυ”.

Οι πρόσθετοι περιορισμοί θα ισχύσουν για όλο το νησί από αύριο, Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί, έως (τουλάχιστον) τις 8 Μαρτίου (06:00).

Το ίδιο και στις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας (εκτός του Μεγανησίου), Θεσπρωτίας, Σύρου, Ηρακλείου και Κορινθίας, καθώς και στους δήμους Αρταίων, Διδυμότειχου, Λοκρών και Αμφιλοχίας, που επίσης υποβιβάζονται στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid-19.

Το ποιοι περιορισμοί ισχύουν πανελλαδικά για τις κόκκινες περιοχές της χώρας είναι δεδομένο, αναρτημένο δημοσίως. Το θέμα είναι να διευκρινιστεί αν θα υπάρξει ίσως κάποια εξαίρεση σε συγκεκριμένο τομέα δραστηριότητας για τη Σάμο, καθώς το νησί είναι σεισμόπληκτο. Προς το παρόν, απόψε ο κ. Χαρδαλιάς δεν έκανε οποιαδήποτε άλλη σχετική αναφορά-διευκρίνιση.

Ο δήμαρχος Ανατ. Σάμου

Μέσω ανάρτησής του στα social media, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, σημείωσε πως “από τις πρώτες μέρες της πανδημίας και πριν φτάσουν τα κρούσματα στο νησί μας ζητήσαμε ελέγχους στις πύλες εισόδου του νησιού προς όλα τα καθ´ύλην αρμόδια υπουργεία.

Από την εμφάνιση των πρώτων πρόσφατων κρουσμάτων στα σχολεία ζητήσαμε το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων από τα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία.

Η πολιτεία αποφάσισε να μας εντάξει στις «κόκκινες» περιοχές. Οφείλουμε να τηρήσουμε τα μέτρα που μας υποδεικνύονται από τους αρμόδιους. Ο καθένας μας έχει τη δική του άποψη για το πώς μπορεί ή έπρεπε να αντιμετωπιστεί η διασπορά.

Την ώρα αυτή όμως πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και να σεβαστούμε τις αποφάσεις των ειδικών, με ενότητα, υπομονή και υπευθυνότητα ώστε να προστατέψουμε την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων και να συμβάλουμε στην όσο το δυνατόν πιο σύντομη επιστροφή της κανονικότητας στην κοινωνική και οικονομική ζωή του νησιού.

Και από την πλευρά της η Πολιτεία να κατανοήσει το οικονομικό και κοινωνικό κόστος του κάθε lockdown και να σχεδιάσει ολοκληρωμένα σχέδια στήριξης των τοπικών κοινωνιών”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!