Να σταματήσει άμεσα η διά ζώσης διδασκαλία σε όλα τα σχολεία του νησιού μέχρις ότου κοπάσει η τρέχουσα έξαρση της πανδημίας κορωνοϊού στο νησί ζητούν και οι δύο δήμαρχοι.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο ανακοινώθηκε η απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου για 14ήμερη αναστολή λειτουργίας όλου του “Μαυρογένειου” Επαγγελματικού Λυκείου και των 5 τμημάτων της Γ΄ Τάξης του “Πυθαγορείου” Γενικού Λυκείου πόλεως Σάμου.

Συγκεκριμένα, με επιστολή που απέστειλε το Σάββατο στα αρμόδια υπουργεία, Παιδείας-Υγείας, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ζητεί, λόγω των κρουσμάτων Covid στη μαθητική κοινότητα, την άμεση έκδοση απόφασης προσωρινής αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ανατολικής Σάμου, κατ’ εφαρμογή των εγκεκριμένων αυστηρών πρωτοκόλλων πρόληψης διασποράς του ιού, σε αντιδιαστολή της συνήθους αναστολής λειτουργίας συγκεκριμένων τμημάτων ή τάξεων.

Ο δήμος Δυτικής Σάμου

Με τη σειρά του, ο δήμος Δυτικής Σάμου δηλώνει πως “κατανοώντας την ανησυχία των συμπολιτών μας για τα κρούσματα που προέκυψαν στο νησί μας και ειδικά στη μαθητική κοινότητα, ενημερώνουμε ότι είμαστε από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία και συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς, καθώς και με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναμένουμε από τον ΕΟΔΥ άμεσα συγκεκριμένες αποφάσεις και ζητάμε για τα Γυμνάσια-Λύκεια και ΕΠΑΛ διαδικασία τηλεκπαίδευσης για τις επόμενες δυο εβδομάδες σ’ όλο το νησί.

Ο δήμος μας βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και θα ανταποκριθεί σ’ ό,τι του ζητηθεί”.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!