Φωτο: ΕΡΤ Β. Αιγαίου

Χωρίς “στέγη” μένουν μετά από τριάντα χρόνια οι παραγωγοί λαϊκής αγοράς της Σάμου. Μετά τον καταστροφικό σεισμό, έπρεπε να εγκαταλείψουν την πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα που τους φιλοξενούσε εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες, καθώς η εκκλησία υπέστη σοβαρές ζημιές, με συνέπεια να υπάρχει επικινδυνότητα στο σημείο.

Ενώ από τον δήμο προτάθηκε να μεταφερθεί προσωρινά η λαϊκή αγορά στον ελεύθερο χώρο στάθμευσης στην παραλιακή λεωφόρο, το πρωί της Παρασκευής κλήθηκαν να αποχωρήσουν εντός διημέρου με σύσταση του λιμενάρχη, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβληθεί στον καθέναν πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Οι παραγωγοί αντέδρασαν άμεσα με τον νομικό τους σύμβουλο, Θαλασσινό Θαλασσινό, ενώ αντιπροσωπεία τους επισκέφτηκε άμεσα τον δήμαρχο για να βρεθεί προσωρινός χώρος στέγασής τους. Ζητούν να είναι νόμιμοι και να μπορούν να πουλούν την παραγωγή τους.

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο λόγω της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου προτάθηκε από τη δημοτική Αρχή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέχρι να δημιουργηθεί χώρος λαϊκής αγοράς, οι παραγωγοί να μπορούν να βρίσκονται σε 16 διαφορετικούς χώρους, διάσπαρτα στην πόλη της Σάμου.

Την πρόταση καταψήφισε η αντιπολίτευση, η οποία υποστήριξε ότι η λύση αυτή θα κατέστρεφε οικονομικά τους παραγωγούς και πρότεινε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την οριστική επίλυση του ζητήματος με την οριοθέτηση δημοτικού χώρου για τη δημιουργία στεγασμένης αγοράς, που θα βοηθήσει τον πρωτογενή τομέα.

Πηγή: ΕΡΤ Β. Αιγαίου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!