Στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα Σάμου, παρουσιάζοντας διαδικτυακά την παράσταση “Εγώ τις αγαπάω τις γυναίκες” της συγγραφέως Έλενας Χουσνή, σε σκηνοθεσία Στέλιου Μάρκου.

Παρακολουθήστε κι εσείς την παράσταση στο παρακάτω βίντεο!

Πληροφορίες για την παράσταση “Εγώ τις αγαπάω τις γυναίκες”

Πέντε μονόλογοι. Της Έλενας Χουσνή. Για τέταρτο έργο μας συγγραφέας συντοπίτης. Μονόλογοι γυναικών που βιώνουν διαφορετικές μορφές καταπίεσης ή και κακοποίησης. Διαφορετικές και οι αντιδράσεις τους. Από τη φιλοσοφημένη, μαχητική ή και κωμική στάση απέναντι στη ζωή μέχρι και το έγκλημα.

Οι έκτακτες συνθήκες, αλλά και ο πειραματικός χαρακτήρας της Διαδικτυακής, μας έφεραν σε νερά αχαρτογράφητα, κάθε άλλο όμως παρά αδιάφορα.

Οι μονόλογοι κινηματογραφήθηκαν σε φυσικούς χώρους με τη χρήση ενός κινητού. Πειραματικός λοιπόν και ο χαρακτήρας αυτής της δουλειάς. Ελπίδα μας γρήγορα να ξεπεραστούν τα εμπόδια και το “Εγώ τις αγαπάω τις γυναίκες” να πατήσει σανίδι θεατρικό, έχοντας φυσική την παρουσία των θεατρόφιλων φίλων μας. (Θ.Ο.Σ.).

Οι συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Στέλιος Μάρκου / τίτλοι – μοντάζ – ήχοι: Γιάννης Μανδουραράκης / πρόγραμμα: Πόπη Αρμενάκη / αφίσα: Χρήστος Κουτσουράς

Ερμηνεύουν:

Ελπίδα Νικολαΐδου / Χριστίνα Χαρτζανιώτη / Μαργώ Παναγιωτοπούλου / Πόπη Αρμενάκη / Αλίκη Μαμουλή

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων

Οι φετινές συμμετοχές στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ομάδες από την Δράμα μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης κι από τις Βρυξέλλες μέχρι τη Σάμο κατέθεσαν υποψηφιότητα στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας. Οι ζοφερή πραγματικότητα με την πανδημία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα… τους σεισμούς και τους εγκλεισμούς… τις καταγγελίες και τα λουκέτα, δεν πτόησε τους ερασιτέχνες που συνεχίζουν να εκφράζονται μέσω του θεάτρου.

Μετά από την διαδικτυακή συνάντηση των Θιάσων του Αιγαίου τον περασμένο Δεκέμβριο ήρθε η σειρά του Μώμου να φιλοξενήσει την ερασιτεχνική δημιουργία.

Το Πατρινό Καρναβάλι με τη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση, το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την συμπαράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων στρώνουν φιλόξενο τραπέζι για να υποδεχτούν τους καλεσμένους μας.

Ανακοινώθηκαν λοιπόν τα παρακάτω:

• Ωριαία αφιερώματα στους προηγούμενους Μώμους, δώδεκα τον αριθμό, ένα για κάθε χρονιά. Οι καλύτερες στιγμές κάθε διοργάνωσης, σταχυολογημένες από τον οργανωτή του Φεστιβάλ (Ε.Σ.Π. Ρεφενέ) θα προσφέρουν θέαμα υψηλής ποιότητας στο κοινό μέσω τηλεοπτικών σταθμών και διευθύνσεων του διαδικτύου, καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού Καρναβαλιού, αρχής γενομένης από το προσεχές Σάββατο.

• Ανάρτηση όλων των φετινών υποψηφιοτήτων σε διαδικτυακή πλατφόρμα του Πατρινού Καρναβαλιού το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00. Το αρχειακό υλικό θα περιλαμβάνει α) Βιντεοσκοπημένο θεατρικό δρώμενο β) Ιστορικό κάθε ομάδας και φωτογραφικό υλικό.

• Ανακοίνωση των 10 καλύτερων σατιρικών δρώμενων που προέκρινε η Επιτροπή Επιλογής του Φεστιβάλ και ανάρτηση τους (ως ενιαία παράσταση), με συνδετικά ιντερμέδια του Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ» την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00. Η ίδια παράσταση, την ίδια ώρα θα προβληθεί και σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σημείωση: Στην Επιτροπή Επιλογής υπάρχουν 5 ισοδύναμοι ψήφοι:

1) Εκπρόσωπος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
2) Δημοσιογράφος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων
3) Θεατρολόγος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών
4) Εκπρόσωπος της Κριτικής επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού
5) 9μελής επιτροπή του Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ» (1 ψήφος)

• Την ίδια μέρα (Κυριακή 28.2.2021 ώρα 22:00) και μετά την ανάρτηση/προβολή της Ενιαίας Παράστασης και σε διαδικτυακή επικοινωνία, θα ψηφίσουν και οι 31 εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετείχαν φέτος στο Φεστιβάλ, διαμορφώνοντας την ΕΚΤΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ ΨΗΦΟ που μαζί με τις 5 ψήφους που προαναφέρθηκαν θα βγάλουν τα 3 βραβεία της χρονιάς (1ο, 2ο, 3ο)
Σημείωση: Εννοείται πως κάθε εκπρόσωπος ομάδας δεν έχει το δικαίωμα να ψηφίσει την ομάδα του.

• Όλες οι φετινές συμμετοχές θα παραμείνουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Πατρινού Καρναβαλιού και θα προβάλλονται από τηλεοπτικούς σταθμούς, καθ’ όλη τη διάρκεια το φετινού Καρναβαλιού (μέχρι δηλαδή την Κυριακή 14.03. 2021) τουλάχιστον.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε σε βίντεο όλες τις παραστάσεις!

Πηγή για το φεστιβάλ: PatrasEvents.gr

 

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!