Φωτογραφία: ΠΒΑ

Το αίτημα για τη δημιουργία Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Αιγαίου με έδρα τη Σάμο συζήτησε το πρωί της Τρίτης με το προεδρείο της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης.

Τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Ντίνος, ο γ.γ. Χρήστος Καλέλλης κι ο οργανωτικός γραμματέας Παναγιώτης Αφαλωνιάτης, οι οποίοι του έθεσαν το θέμα και ζήτησαν την παρέμβασή του.

Ο κ. Μουτζούρης επικοινώνησε με τον βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη, ενημερώνοντάς τον για το αίτημα των πυροσβεστών, συμφώνησαν δε στην υλοποίησή του και στον προγραμματισμό από κοινού ενεργειών τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με την Ένωση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, ο περιφερειάρχης δήλωσε: “Θεωρώ δίκαιο και απόλυτα λογικό το αίτημα των πυροσβεστών για τη δημιουργία ΕΜΑΚ στο Αιγαίο, με έδρα στην Σάμο, πόσο δε μάλλον σε μια περίοδο όπου τα νησιά μας «βάλλονται» από σεισμούς και πλημμύρες και χρειάζονται στήριξη. Επικοινώνησα με τον κ. Στεφανάδη στη Σάμο και από κοινού θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσει το θέμα προς όφελος των νησιωτών μας”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Ντίνος, ευχαρίστησε τον κ. Μουτζούρη και τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ΕΜΑΚ στην περιοχή, λέγοντας: “Ευχαριστούμε θερμά τον περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκρισή του στο να μας δεχτεί και να συζητήσουμε τη δημιουργία ΕΜΑΚ στο Βόρειο Αιγαίο. Βρίσκεται πάντα κοντά μας και δίνει λύσεις άμεσα. Είμαστε η μόνη περιοχή πανελλαδικά που δεν διαθέτει ειδικές δυνάμεις αντιμετώπισης καταστροφών και πλέον μετά τους σεισμούς και τις πλημμύρες που εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά στα νησιά μας αυτό κρίνεται επιβεβλημένο”.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!