Φωτογραφία: Νίκος Χατζηιακώβου

Μπορεί αυτή τη φορά το τοπίο να μην άσπρισε από τον χιονιά, ωστόσο και πάλι η Σάμος “χτυπήθηκε” από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, τη “Μήδεια”, που σαρώνει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, οι θυελλώδεις άνεμοι “έδεσαν” Δευτέρα, Τρίτη το πλοίο που εξυπηρετεί το νησί, το Blue Star Myconos, που, αν βελτιωθεί ο καιρός, επανέρχεται από αύριο Τετάρτη στη γραμμή, ακύρωσαν τις σημερινές πτήσεις από/προς Σάμο για Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, πέρα από το τσουχτερό κρύο και τον παγετό, που θα κρατήσει και την Τετάρτη κλειστά τα σχολεία σε Ανατολική και Δυτική Σάμο, το απόγευμα έγινε γνωστό πως έκλεισε και τμήμα της εθνικής οδού Σάμου-Καρλοβάσου προς Καρλόβασι, έως την Πέμπτη, καθώς οι άνεμοι έβγαλαν στο οδόστρωμα τη θάλασσα.

Επιπλέον, σημειώθηκε διακοπή ρεύματος από πεύκο που, λόγω αέρα, έπεσε πάνω σε καλώδιο, κάτι που επηρέασε προσωρινά την ηλεκτροδότηση στο Βαθύ, στην περιοχή από την πλατεία Πυθαγόρα έως το Νησί, ωστόσο επιλήφθηκε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Στο Καρλόβασι, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στη σεισμόπληκτη εκκλησία, ο Σταυρός του καμπαναριού (δεξιά στη φωτογραφία) δεν άντεξε τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους:

Φωτογραφία: Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Καρλοβάσου

Δείτε ενδεικτικά βίντεο και εικόνες από τη σημερινή κακοκαιρία στη Σάμο!

Βίντεο του Μανώλη Marg από το Κοκκάρι:

Βίντεο και φωτογραφίες του Νάσου Συμεωνίδη από το Κοκκάρι:

 

Φωτογραφία του Νίκου Χατζηιακώβου από το Καρλόβασι:

Φωτογραφίες του Γιάννη Καρακωνσταντή και της Λέλας Καραγιάννη από το Ποτάμι και το λιμάνι Καρλοβάσου:

Φωτογραφίες του Δημήτρη Τσακουμάγκου από το Ποτάμι Καρλοβάσου:

Φωτογραφία του Δημήτρη Μπιράτση / Αγκυροβολημένο δεξαμενόπλοιο έξω από το Πυθαγόρειο, όπου θυελλώδεις άνεμοι το “σφυροκοπούν”

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!