Ο Κ. Βογιατζής. Φωτογραφία: Δήμος Ανατ. Σάμου

Καθήκοντα αντιδημάρχου στον δήμο Ανατολικής Σάμου αναλαμβάνει, με απόφαση του δημάρχου, Γιώργου Στάντζου, ο Κωνσταντίνος Βογιατζής, δημοτικός σύμβουλος.

Του μεταβιβάζονται καθ’ ύλην οι αρμοδιότητες του τομέα Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Εγκαταστάσεων, του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Τουρισμού και Άθλησης, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ. του δήμου.

Ειδικότερα, ο νέος αντιδήμαρχος, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων του θα:

Εποπτεύει τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Συντονίζει, σχεδιάζει και θα εισηγείται τα προγράμματα άθλησης και τις αθλητικές εκδηλώσεις.

Μεριμνά για την υγειονομική περίθαλψη των αθλουμένων προκειμένου να συντονίζονται οι ενέργειες του δήμου σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμοδίων υγειονομικών μονάδων του Νομού, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη αποδοτικότητα των αναλαμβανομένων δράσεων, προς όφελος της διασφάλισης της υγείας των πολιτών στους χώρους άθλησης.

Εκπροσωπεί τον δήμο σε συναντήσεις / συσκέψεις, με άλλους συναρμόδιους φορείς για θέματα που άπτονται στην διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, τοπικής, εθνικής ή διακρατικής κλίμακας.

Εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο την ανάληψη δράσεων για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών καθώς και για την διάχυση του αθλητικού ιδεώδους στην κοινωνία.

Εποπτεύει την εφαρμογή των εκάστοτε ισχυουσών διατάξεων για την προστασία της δημόσιας υγείας σε αθλητικούς χώρους αρμοδιότητας του δήμου.

Επιπροσθέτως, στα διοικητικά όρια της Δημοτικής Ενότητα Βαθέος, ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα είναι συναρμόδιος για:

Την ευθύνη παρακολούθησης της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα.

Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.

Την ευθύνη μέριμνας για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα, σε κατάσταση καλής λειτουργίας.

Την ευθύνη υπογραφής, με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων, που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας.

Τη συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους, που υπάγονται στη Δημοτική Ενότητα Βαθέος.

Την εποπτεία της κατάρτισης του Επιχειρησιακού Σχεδίου των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Βαθέος.

Τις δράσεις εθελοντισμού στη Δημοτική Ενότητα.

Ο Ν. Κατρακάζος

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Όλοι μαζί για τη Σάμο”, Νίκος Κατρακάζος, σχολιάζει για τον ορισμό του πρώην δημοτικού συμβούλου της ως νέου αντιδημάρχου ότι “η ομόφωνη απόφαση του συνδυασμού μας για τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Κώστα Βογιατζή, σήμερα με την ανακοίνωση του ορισμού του ως αντιδημάρχου, δικαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο. Η μέχρι τώρα στάση του αμείβεται από τον δήμαρχο με αξίωμα.

Θα θέλαμε να τονίσουμε στους συναδέλφους της δημοτικής Αρχής ότι μέθοδοι του παρελθόντος δεν ευδοκιμούν και δεν γίνονται αποδεκτοί στη σημερινή εποχή”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!