Ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα, και στο Καρλόβασι, στο Κέντρο Υγείας, οι εμβολιασμοί πολιτών έναντι της νόσου Covid-19.

Όπως διευκρινίστηκε, όλες/όλοι που επιθυμούν να εμβολιαστούν και ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, θα πρέπει να μεταβαίνουν από κάθε μέρος της Σάμου, ακόμα και από το Βαθύ, στο Καρλόβασι, στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

“Πρώτη μέρα έναρξης του εμβολιαστικού μας κέντρου με τους συμπολίτες μας ηλικίας 60-64 να προσέρχονται στα ραντεβού τους!

Κλείνουμε το ραντεβού της ζωής μας τώρα!

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν αυτόματα sms με την ημέρα και την ώρα του εμβολιασμού.

Στα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών (ΚΕΠ) και στα φαρμακεία προσκομίζοντας το ΑΜΚΑ μας.

Μέσω της πλατφόρμας emvolio gov.gr, συμπληρώνοντας το ΑΜΚΑ μας κι έχοντας τους κωδικούς taxis” ανέφερε, μέσω social media, η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Καρλοβάσου, Ανεζινιώ Σταμούλη.

Στο Βαθύ

Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο “Άγιος Παντελεήμων” συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί για τους 75 ετών και άνω.

Στο νησί έχουν γίνει έως και τη Δευτέρα 15/2 συνολικά 1.388 εμβολιασμοί: 916 άτομα έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση εμβολίου, ενώ 472 έκαναν και τη δεύτερη.

Κινητή μονάδα-ελβετική δωρεά

Στο μεταξύ, τη δωρεά ενός ISO BOX – Container, μιας κινητής μονάδας Υγείας, που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες που έχουν προκύψει έναντι του Covid-19 παρέλαβε, από την κυβέρνηση της Ελβετίας, μέσω της της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Τις επόμενες ημέρες θα επανδρωθεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό έτσι ώστε να είναι έτοιμο και λειτουργικό (για τεστ, εμβόλια, ως εξεταστικό κέντρο).

“Τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε στο μέλλον να υπάρξουν παρόμοιες ενέργειες” δήλωσε ο διοικητής του Ιδρύματος, Νίκος Στεφανής.

Φωτογραφίες: Νοσοκομείο Σάμου / Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!