Ο δήμος Ανατολικής Σάμου προχωρά από τη Δευτέρα 15/2 στη διάθεση θερμαινόμενων χώρων για την προστασία των πολιτών και ευπαθών ομάδων, λόγω του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας «Μήδεια» και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν βάσει των καιρικών προγνώσεων.

Συγκεκριμένα, από τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου και συνεχώς, χωρίς διακοπή, ως τις 24:00 της 17ης Φεβρουαρίου, οπότε και θα επανεκτιμηθούν οι καιρικές συνθήκες, διατίθενται η θερμαινόμενη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πλατεία Πυθαγόρα της πόλεως Σάμου, αίθουσα του νέου δημοτικού κτιρίου στο Πυθαγόρειο, καθώς και όλα τα κοινοτικά καταστήματα στις υπόλοιπες κοινότητες.

Στους χώρους αυτούς θα προσφέρονται ζεστά ροφήματα, φαγητό, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Επίσης, έχει προβλεφθεί η αντιμετώπιση περιστατικού ΑΜΕΑ ή με κινητικά προβλήματα ώστε να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο.

Τον συντονισμό της δράσης έχουν αναλάβει από κοινού η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και το Αυτοτελές Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Συμμετέχουν επίσης και όλες οι Κοινότητες του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται προσωπικό και μηχανήματα με τον απαιτούμενο εξοπλισμό από τις Διευθύνσεις του δήμου, τις οποίες και θα συντονίζουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι.

Για όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα, κατά τις πρωινές ώρες στα τηλέφωνα 22733 53452 και 22733 53535, ενώ κατά τις απογευματινές- βραδινές ώρες στα τηλέφωνα 6985 874363 και 6975 422847, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!