Για το Σάββατο 6 Μαρτίου προσδιορίστηκε από τη Blue Star Ferries η έναρξη των δρομολογίων της στην άγονη γραμμή Σάμου-Χίου-Μυτιλήνης-Λήμνου-Θεσσαλονίκης.

Στον σχετικό διαγωνισμό η εταιρεία συμμετείχε με το πλοίο της “Blue Star Myconos”.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, για το διάστημα από 6 Μαρτίου έως τον προσεχή Ιούνιο τα δρομολόγια θα εκτελεί το “Blue Star Chios”, καθώς το “Blue Star Myconos” θα έχει αποσυρθεί προσωρινά για την τοποθέτηση scrubber. Μετά το πέρας των εργασιών αυτών, τα δρομολόγια στη γραμμή αυτή θα τα εκτελεί κανονικά το “Blue Star Myconos”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία, σε πρώτη φάση τα δρομολόγια του Blue Star Chios από/προς Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Θεσσαλονίκη για το διάστημα από 1-31/3/2021 θα εκτελούνται ως εξής:

Τα δρομολόγια θα ανοίξουν στο σύστημα κρατήσεων μόλις υπογραφεί η σύμβαση, δηλαδή το αργότερο την 1η Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση, η Blue Star Ferries επισημαίνει πως τα δρομολόγια ενδέχεται να τροποποιηθούν και πως οι αλλαγές γνωστοποιούνται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας στον σχετικό σύνδεσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια της σύμβασης είναι:

Α΄ περίοδος: Από 1/3/21 έως 6/6/21 & 6/9/21 έως 31/10/21

Β΄ περίοδος: Από 1/11/21 έως 6/6/22 & 6/9/22 έως 31/10/22.

Σύμφωνα με τη γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, με τη νέα αυτή γραμμή ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα κατοίκων και τοπικών φορέων.

Όπως αναφέρει, “η ετήσια χρηματοδότησή της ξεπερνάει τα 1,9 εκατομμύρια ευρώ και προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των άγονων γραμμών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η χρηματοδότηση της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής δίνει νέες δυνατότητες στα νησιά, καθώς αντιμετωπίζονται οι ανάγκες διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων. Παράλληλα, δίνει νέες ευκαιρίες, τόσο για την τουριστική ανάπτυξη, όσο και για τη διεύρυνση της εμπορικής δραστηριότητας των νησιών προς τη συμπρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Η συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας” δηλώνει η κ. Καλογήρου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!