Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με το Λιμενικό, για το “Blue Star Myconos”, που είχε ατύχημα το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως έγινε γνωστό, λίγο μετά τις 9 απόψε, το πλοίο της Blue Star Ferries που καλύπτει τη γραμμή της Σάμου, στην επιστροφή του προς Πειραιά, στη διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, λόγω καιρού, προσέκρουσε ελαφρά στη λεγόμενη μπάλα του λιμένα.

Μετά από επιθεώρησή του, το πλοίο απέπλευσε λίγο πριν τις 23:00 και συνεχίζει το δρομολόγιό του.

Το Λιμενικό

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής το Λιμενικό, που αναφέρει:

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Αγίου Κηρύκου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ” Ν.Π.10882, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Καβάλα – Μύρινα – Μυτιλήνη – Οινούσσες – Χίο – Βαθύ – Καρλόβασι – Φούρνοι – Άγιος Κήρυκος – Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς με 164 επιβάτες, προσέκρουσε στον προβλήτα του οικείου λιμένα κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε ελαφριά στρέβλωση της βολβοειδούς πλώρης, ενώ στη συνέχεια το ανωτέρω πλοίο προσέδεσε στο λιμένα Αγίου Κηρύκου, όπου οι επιβάτες και τα οχήματα που προορίζονταν για τον εν λόγω λιμένα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αγίου Κηρύκου, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ”, επετράπη ο απόπλους του για μεμονωμένο πλου με προορισμό το λιμένα Πειραιά και με ενδιάμεσες στάσεις τους λιμένες Μυκόνου και Σύρου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση”.

Το BS Chios στη θέση του 

Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία, σήμερα, Παρασκευή 12/2, το δρομολόγιο από Πειραιά για Καβάλα και την αυριανή επιστροφή θα την κάνει το “Blue Star Chios”.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!