Φωτογραφία: Fraport Greece

Ολοκληρώθηκε το επενδυτικό πρόγραμμα της Fraport Greece για την αναβάθμισης των 14 ελληνικών αεροδρομίων που διαχειρίζεται, μεταξύ αυτών και της Σάμου.

Σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια εργασιών, παραδίδονται 14 αναβαθμισμένα και καινούρια αεροδρόμια. Νέες υπηρεσίες, μεγαλύτερες ανέσεις, περισσότερες επιλογές.

Τρεις μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, η Fraport Greece παραδίδει στη χώρα, στους Έλληνες και τους ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο, 14 αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις.

Και το αεροδρόμιο “Αρίσταρχος ο Σάμιος” έχει πλέον αλλάξει όψη. Συγκεκριμένα, οι εργασίες εκσυγχρονισμού που ολοκληρώθηκαν αφορούσαν σε:

1. Επέκταση κατά 1.550 τ.μ και ανακαίνιση του υπάρχοντος

2. Κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού

Φωτογραφία: Fraport Greece

3. Αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών

Φωτογραφία: Fraport Greece

4. 40% αύξηση των σημείων check-in (από 10 σε 14)

Φωτογραφία: Fraport Greece

5. 25% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών

6. 50% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου

7. Εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών

Φωτογραφία: Fraport Greece

8. Κατασκευή νέου φυλακίου ελέγχου πρόσβασης στην περιοχή δραστηριοτήτων αεροσκαφών.

Η επένδυση της Fraport Greece ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, παράλληλα με την έναρξη της παραχώρησης για τη διαχείριση και ανάπτυξη έντεκα αεροδρομίων σε νησιά και τριών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι εργασίες στα αεροδρόμια δε σταμάτησαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα τρία πρώτα χρόνια με υψηλή επιβατική κίνηση, ενώ συνεχίστηκαν και εν μέσω της πανδημίας, ξεπερνώντας εν τέλει τις δυσκολίες και τα τεράστια εμπόδια που προέκυψαν. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2021, η Fraport Greece ολοκλήρωσε τα έργα και στα 14 αεροδρόμια, νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση η οποία είχε τεθεί για τον Απρίλιο του 2021.

To πρωτοποριακό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 440 εκατ. ευρώ της Fraport Greece μεταμόρφωσε και τα αεροδρόμια Ζακύνθου, Χανίων, Καβάλας, Ακτίου, Σκιάθου, Κεφαλονιάς, Μυκόνου, Ρόδου, Κέρκυρας, Μυτιλήνης, Κω, Σαντορίνης και Θεσσαλονίκης.

Η επένδυση περιλάμβανε την κατασκευή πέντε νέων σύγχρονων αεροσταθμών, πέντε επεκτάσεις, τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών, την κατασκευή και ανακαίνιση 12 πυροσβεστικών σταθμών και την ανακαίνιση 12 διαδρόμων αποπροσγείωσης. Ακόμη, όλα τα αεροδρόμια πλέον διαθέτουν μοντέρνα συστήματα διαχείρισης αποσκευών και ανίχνευσης εκρηκτικών.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, δήλωσε πως “με γεμίζει υπερηφάνεια και αισιοδοξία το γεγονός ότι η ολοκλήρωση της εμβληματικής αυτής επένδυσης 440 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των 14 ελληνικών αεροδρομίων συμπίπτει με την αυγή του 2021. Πλέον, η χώρα διαθέτει 14 σύγχρονα και φιλικά προς τον επιβάτη αεροδρόμια, που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για να ξαναπάρουν μπρος οι «μηχανές» της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδας. Είμαι βέβαιος ότι οι νέες υπηρεσίες και οι σύγχρονες υποδομές που εξασφαλίσαμε θα ενθουσιάσουν τους ταξιδιώτες που θέλουν εξερευνήσουν την πανέμορφη αυτή χώρα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους και συνεργάτες της Fraport Greece, καθώς επίσης και την ελληνική εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η οποία ανέλαβε με επιτυχία το έργο της παράλληλης κατασκευής 14 αεροδρομίων και ήταν βασικός μας σύμμαχος στην προσπάθειά μας να εκπληρώσουμε τη δέσμευση που αναλάβαμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία το 2017. Eπίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο των 14 τοπικών κοινωνιών για την υπομονή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των εργασιών, αλλά και για τον κοινά επωφελή και παραγωγικό τρόπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!