Το τελευταίο βιβλίο για τη Σάμο με τίτλο “Κοινωνικές, τελετουργικές και πολιτισμικές όψεις του σύγχρονου λαϊκού πολιτισμού της Σάμου“, ένα έργο του Σαμιώτη καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανώλη Βαρβούνη, τιμήθηκε με το “Καυταντζόγλειο Βραβείο” της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής του Κληροδοτήματος “Καυταντζόγλειο Βραβείο”», της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που διαχειρίζεται η Κοσμητεία της Σχολής, αφού εξέτασαν τις αρμόδιες εισηγήσεις και τις σχετικές βαθμολογήσεις των επιμέρους τριμελών επιτροπών βράβευσης, αποφάσισαν το πρώτο από τα προκηρυχθέντα βραβεία του Κληροδοτήματος “Καυταντζόγλειο Βραβείο” να απονεμηθεί στον καθηγητή Μανόλη Γερ. Βαρβούνη, για το βιβλίο του με τίτλο “Κοινωνικές, τελετουργικές και πολιτισμικές όψεις του σύγχρονου λαϊκού πολιτισμού της Σάμου” (Θεσσαλονίκη 2020, σελ. 606, εκδ. οίκος Κ. & Μ. Αντ. Σταμούλη).

Δείτε περισσότερα εδώ.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβούνη, “πρόκειται για μία ακόμη διάκριση ακαδημαϊκής αριστείας, που φανερώνει την ποιότητα του ερευνητικού ακαδημαϊκού έργου που επιτελείται στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ“.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!