Εκ νέου αίτημα, και μάλιστα χαρακτηρίζοντάς το ως “εξαιρετικά επείγον”, υπέβαλε προς τα αρμόδια υπουργεία ο δήμος Ανατολικής Σάμου, καθώς ο Covid-19 “καλπάζει” και πάλι πανελλαδικά  – ο πρωθυπουργός προχωρά απόψε σε νέο διάγγελμα (19:30).

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως, “λόγω της εξέλιξης της πανδημίας σε εθνικό επίπεδο, θεωρούμε αναγκαία και επιτακτική την αναγκαιότητα λήψης άμεσα των κάτωθι μέτρων:

– Την άρση εξαίρεσης ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου. Συγκεκριμένα, να επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε μόνιμους κατοίκους, φοιτητές, σώματα ασφαλείας που σχετίζονται με το μεταναστευτικό, υγειονομικό προσωπικό και συνεργεία αποτελούμενα από επιστημονικό, τεχνικό και πολιτικό προσωπικό που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επιθεώρηση ή αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού και σε ιδιωτικά ή δημόσια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

– Τη διενέργεια υποχρεωτικά τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου του νησιού (αεροδρόμιο, λιμάνια) και δειγματοληπτικά στο τοπικό πληθυσμό.

– Την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου σε προσωπικό και τη διάθεση ικανού αριθμού τεστ εξέτασης και εμβολίων.

– Τη λειτουργία χώρου καραντίνας για τα άτομα που βρίσκονται στο νησί ως επισκέπτες, στερούμενα μόνιμης στέγασης και αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, ή απαιτείται η απομόνωσή τους για το απαραίτητο διάστημα περιορισμού των μετακινήσεών τους.

Είναι προφανές, ότι η υποχρεωτική διενέργεια τεστ, κυρίως στις πύλες εισόδου, αποτελεί επιτακτική ανάγκη υψηλής προτεραιότητας, και το ουσιαστικά μοναδικό εργαλείο περιορισμού διασποράς του Covid-19 σε ένα νησί, που λόγω της έκτακτης ισχύουσας ανάγκης πολιτικής προστασίας, υποδέχεται συστηματικά ικανό αριθμό ατόμων από άλλες περιοχές της χώρας” τονίζει η δημοτική Αρχή.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!