fbpx

Οι μαθητές της Σάμου έμαθαν από ειδικούς για τους σεισμούς και τα τσουνάμι

Παρουσίαση από ειδικούς επιστήμονες με θέμα τους σεισμούς και τα τσουνάμι παρακολούθησαν μαθητές σε σχολεία του δήμου Ανατολικής Σάμου, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Την παρουσίαση έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα ο Δρ. Ν. Καλλιγέρης, κύριος ερευνητής και επιχειρησιακός υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης Τσουνάμι από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο – Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο Δρ. Βαγγέλης Βουκουβάλας, ανεξάρτητος ερευνητής, και ο Βασίλης Σκαναβής, διαχειριστής κρίσεων.

Κύριο θέμα ήταν τα μέτρα προστασίας από ακραία φυσικά φαινόμενα όπως οι σεισμοί και τα τσουνάμι.

Παρουσιάστηκε επίσης, ο τρόπος καταγραφής σεισμικών δονήσεων από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθώς και η δημιουργία κύματος τσουνάμι, με ιδιαίτερη αναφορά στον πρόσφατο σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, καθώς και του επακόλουθου τσουνάμι που δημιοθργήθηκε στις βόρειες ακτές του νησιού.

Η καινοτόμος αυτή παρουσίαση αποτέλεσε το έναυσμα προκειμένου οι μαθητές να αντιληφθούν το συγκεκριμένο φαινόμενο και τις επιπτώσεις της επίδρασής του, καθώς και να αποκτήσουν κουλτούρα διαχείρισης και ετοιμότητας.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!