Φωτογραφία: Δήμος Ανατολικής Σάμου

Και για τη σεισμόπληκτη, και όχι μόνο, Σάμο μίλησε από την Ικαρία ο πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε το Σάββατο τα τρία μικρότερα νησιά του Νομού.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, και Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, αναφέρουν πως αποδεχόμενοι την πρόσκληση του πρωθυπουργού και του βουλευτή Χρ. Στεφανάδη, επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νομό, συναντήθηκαν μαζί του, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, του γ.γ. Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, και του βουλευτή του νομού Σάμου.

Φωτογραφία: Δήμος Ανατολικής Σάμου

Σύμφωνα με τους δύο δημάρχους, “πυρήνας της συζήτησης αποτέλεσαν η επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης και αποζημιώσεων, συνεπεία του σεισμού και των πλημμυρών, καθώς και η υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος ανάτασης του νησιού.

Η απόκριση του πρωθυπουργού υπήρξε θετική και ανέφερε αυτολεξεί: «Η Σάμος δοκιμάστηκε συμπυκνωμένα απ’ όλες τις σκληρές δοκιμασίες της χώρας, η Σάμος θα σταθεί όρθια με τη στήριξή μας».

Και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ικαρία, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη Σάμο λέγοντας: “Έχουμε εδώ τους δύο δημάρχους, επισκεφτήκαμε την Σάμο σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, μετά τον μεγάλο σεισμό. Έχουμε γενικά κάνει μια προσπάθεια – και το ξέρουν οι δήμαρχοι – να επιταχύνουμε ζητήματα αποκατάστασης και αποζημιώσεων και να τυποποιήσουμε τη διαδικασία. Το προηγούμενο Σάββατο είχα βρεθεί στην Καρδίτσα και με χαρά διαπίστωσα ότι το ελληνικό κράτος όταν θέλει μπορεί να δουλεύει οργανωμένα και συντονισμένα και να λύνει εκκρεμότητες, να εκταμιεύει ποσά τα οποία πρέπει να εκταμιεύσει με μεγαλύτερη ταχύτητα.

“Έχω ζητήσει από τον αναπληρωτή υπουργό  (Εσωτερικών Στ. Πέτσα) να κάνει μια συνολική επισκόπηση των εκκρεμοτήτων και αν υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης κονδυλίων για τα οποία έχουμε ήδη δεσμευτεί και υπάρχει μελετητική ωριμότητα και μπορούν κάποια έργα – όπως άκουσα περιπτώσεις σχολείων – να προχωρήσουν με άλλο τρόπο από αυτόν τον οποίον είχαμε προγραμματίσει, είμαι πάρα πολύ ανοιχτός.

Κύριοι δήμαρχοι, θα επικοινωνήσετε με τον υπουργό, ξέρετε ότι μας αρέσει να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και θέλω, όταν με το καλό ξαναέρθω στην Σάμο, να έχουμε μετρήσιμη πρόοδο σε σχέση με αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί όταν επισκέφτηκα το νησί και το βρήκα όντως βαριά τραυματισμένο, αλλά και αισιόδοξο για τις προοπτικές του μέλλοντος.

Νομίζω ότι στη Σάμο ίσως συμπυκνώνονται όλα τα προβλήματα τα οποία χρειαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε ως κρίσεις τους τελευταίους 18 μήνες. Η κρίση του προσφυγικού, οι μεγάλες εντάσεις με την Τουρκία, προφανώς τα ζητήματα του κορωνοϊού, αλλά και μια μεγάλη φυσική καταστροφή. Το νησί όμως θα σταθεί όρθιο με τη στήριξή μας, με την αρωγή μας θα ξαναβρεί τον δρόμο του.

Για τα ζητήματα του προσφυγικού, γνωρίζετε πολύ καλά, είναι εδώ και ο υπουργός Ναυτιλίας και αρμόδιος και για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Λιμενικό, στο πόσο μειωμένες συνολικά ήταν οι ροές στο Ανατολικό Αιγαίο, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020. Και πάλι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία γνωρίζετε πόσο μεγάλες προσπάθειες καταβάλλουν για να φυλάσσουν τα σύνορά μας από τη μία αλλά και για να σώζουν ζωές στη θάλασσα, από την άλλη, το κάνουν με απίστευτο επαγγελματισμό και πολύ μεγάλη αυτοθυσία. Οπότε και στα ζητήματα της Σάμου θα βρεθούμε κοντά.

Άκουσα το ζήτημα του ΦΠΑ. Πρέπει να το μελετήσουμε αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει σε επίπεδο ΔΟΥ, ώστε να συνδεθούν κάποια νησιά ακόμη τα οποία μπορεί να μην επηρεάζονται άμεσα από το προσφυγικό, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα το ζήτημα του ανταγωνισμού εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας. Δεν μπορώ να δεσμευτώ για αυτό, είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει ακόμα να μελετηθεί” είπε ο πρωθυπουργός.

Τι είδε – Τι είπε στην Ικαρία

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού στην Ικαρία ήταν το Νοσοκομείο, όπου διενεργούνται εμβολιασμοί. Αμέσως μετά επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ικαρίας στον Άγιο Κήρυκο.

“Είμαστε από τις καλύτερες χώρες και γι’ αυτό παίρνουμε πάντα μέτρα για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις, γιατί δεν θέλουμε να τρέχουμε πίσω από την πανδημία. Κι αν μερικές φορές σε κάποιους τα μέτρα μπορεί να φαντάζουν λίγο δυσάρεστα, τους διαβεβαιώνω ότι το κάνουμε ακριβώς για να μην πρέπει να πάρουμε ακόμα πιο σκληρά μέτρα αργότερα” δήλωσε στη συνάντησή του με το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως “η ελληνική κοινωνία έχει δείξει γενικά πολύ μεγάλη υπομονή” κι επισήμανε πως “είμαστε πια στο τέλος, το ξέρουμε ότι είμαστε στο τέλος. Ξέρουμε ότι τα εμβόλια δουλεύουν και ξέρουμε ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού τόσο θα πλησιάζουμε στο σημείο όπου θα αφήσουμε την περιπέτεια πίσω μας”.

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι, τρέχει καλά, δεν έχουμε αστοχίες”, ενώ προσέθεσε πως είναι “πάρα πολύ σημαντικό” ότι δεν χάθηκαν δόσεις ακόμα και στις λιγοστές περιπτώσεις μη τήρησης ραντεβού στο νησί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε επίσης στη στρατηγική της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού φέτος, αφενός με προώθηση της πρότασης για πιστοποιητικό εμβολιασμού και αφετέρου μέσω της ανοσοποίησης του πληθυσμού των νησιών και των εργαζόμενων στον ευρύτερο τουριστικό τομέα.

“Για μας έχει τεράστια σημασία να ανοίξουμε τον τουρισμό μας. Είμαστε στην πρώτη γραμμή της λογικής να διευκολύνουμε με αυτό το λεγόμενο υγειονομικό διαβατήριο αυτούς οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι να ταξιδέψουν. Δηλαδή να μπορούν να ταξιδεύουν πιο εύκολα. Αλλά όσο μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι και τα νησιά είναι ασφαλή, το προσωπικό της πρώτης γραμμής αλλά και σε δεύτερη φάση αυτοί οι οποίοι θα τους εξυπηρετήσουν, δηλαδή όσοι εργάζονται στα ξενοδοχεία μας, στην εστίαση, στον τουριστικό μας κλάδο, τόσο πιο πολλούς επισκέπτες θα έχουμε. Πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια φέτος, με το που θα ξεπεράσουμε και στις ευρωπαϊκές χώρες σε ένα επίπεδο εμβολιασμού” είπε.

Στήριξη στις δομές υγείας της περιφέρειας

Το νοσοκομείο, που πλέον διαθέτει 130 εργαζόμενους και ενισχύθηκε πέρυσι με 24 άτομα προσωπικό, όπως ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό ο υποδιοικητής Γιώργος Γλαρός κι ο υπεύθυνος εμβολιαστικού κέντρου Ιωάννης Μπαρδάνης.

Στο νοσοκομείο θα εγκατασταθεί επίσης Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, με τον Πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό ότι δεν θα χρειάζεται να μεταφέρονται νεφροπαθείς στο Νοσοκομείο Σάμου.

Παράλληλα επιλύθηκαν ζητήματα στις υπόλοιπες δομές υγείας του νησιού, ειδικά σε ό,τι αφορά την επάρκεια οξυγόνου στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και στα Περιφερειακά Ιατρεία Ραχών και Καρκιναγρίου.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου κυβερνητικού σχεδίου για αναβάθμιση των υποδομών που διαθέτουν οι υγειονομικές μονάδες της Ικαρίας, έχει δρομολογηθεί η προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού αξίας 217.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ. Έχει αποφασιστεί, μεταξύ άλλων, η αγορά αναισθησιολογικού μηχανήματος, φορητού αναπνευστήρα, ακτινολογικού συγκροτήματος και απινιδωτών.

Συζήτηση για τις ανάγκες του νησιού

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μετέβη στο δημαρχείο στον Άγιο Κήρυκο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νίκο Καλαμπόγια, και τους σντιδημάρχους Νίκο Καλαμάρα, Σωτήρη Πολίτη, Φώτη Ράπτη, Δέσποινα Τσαγκά και Φίλιππο Τσαντέ. Παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στα νησιά, ειδικά τα μικρά, αλλά και στη σύνδεσή του με τις προοπτικές του τουρισμού.

“Έχουμε πάρει αυτή την απόφαση για τα μικρά μας νησιά, να κινηθούμε οριζόντια και να εμβολιάσουμε όλους τους ενήλικες, για να καταδείξουμε με αυτόν τον τρόπο την ειδική σημασία που αποδίδουμε στα μικρά μας νησιά. Χαίρομαι που το σύστημα λειτουργεί υποδειγματικά και χαίρομαι που είδα και πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους ακρίτες νησιώτες μας να εμβολιαστούν” είπε. “Όσο πιο γρήγορα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί σε συμπολίτες μας οι οποίοι απασχολούνται στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού και όσο πιο πολύ διαφημίσουμε τα νησιά μας ως ασφαλή νησιά, τόσο πιο ωφελημένοι θα είμαστε συνολικά” ανέφερε.

“Έχουμε ακόμα δύο δύσκολους μήνες μπροστά μας, προτιμούμε πάντα να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις και όχι πίσω, και να παίρνουμε μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα, γιατί αν τα πάρεις νωρίτερα τα μέτρα, θα μπορέσεις και νωρίτερα να τα χαλαρώσεις, ενώ αν αργήσεις να τα πάρεις, τότε θα πρέπει να τα κρατήσεις περισσότερο” συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι χάρη στα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έχουν υλοποιηθεί θα είναι δυνατή η δυναμική ανάκαμψη μετά την πανδημία.

“Όταν με το καλό αφήσουμε αυτή την περιπέτεια πίσω μας, θα είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μία τροχιά γρήγορης ανάπτυξης, εκμεταλλευόμενοι συνολικά ως χώρα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα τα οποία βέβαια αγαπητέ μου δήμαρχε – για να τελειώσω από εκεί που ξεκίνησα – εξειδικεύονται για κάθε περιοχή της χώρας” είπε.

Στο τραπέζι βρέθηκαν οι ανάγκες του Δήμου και έργα υποδομής που θα βελτιώσουν τη καθημερινότητα των κατοίκων ή θα συμβάλουν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του νησιού, όπως η διαχείριση λυμάτων και απορριμμάτων, οι αερομεταφορές και οι ιαματικές πηγές.

Έμφαση δόθηκε επίσης στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις. Επισημάνθηκε ότι η Ικαρία πλέον συνδέεται σταθερά με τον Πειραιά, με προσέγγιση και στα δύο λιμάνια (Άγιο Κήρυκο και Εύδηλο), καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων. Η χρηματοδότηση των άγονων γραμμών αυξήθηκε το 2020 κατά 48 εκατομμύρια, ανερχόμενη στα 138 εκατ. ευρώ, και γίνεται μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων.

“Ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο στη Βουλή για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο. Είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία, με έναν συνεκτικό τρόπο, αντιμετωπίζει τα ζητήματα της νησιωτικότητας και προτάσσει καινούργια χρηματοδοτικά εργαλεία. Ώστε πολιτικές που σε έναν βαθμό μπορεί να έχουν δουλέψει, όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο, να ενσωματώνονται σε μία ολιστική προσέγγιση για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη θαλάσσια πολιτική μας και την ανάπτυξη των νησιών” επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στον Εύδηλο, όπου ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών κι ενίσχυσης της εξωτερικής θωράκισης του λιμανιού, ενώ επισκέφτηκε και το εμβολιαστικό κέντρο του οικισμού.

Στους Φούρνους

Το πρωί ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο στους Φούρνους και παρακολούθησε ο ίδιος τη διαδικασία του εμβολιασμού στις ακριτικές περιοχές, η οποία θα είναι οριζόντια για όλους όσοι το επιθυμούν.

“Είμαστε εδώ για να επιβλέψουμε τη διαδικασία του εμβολιασμού η οποία ξεκίνησε χθες στους Φούρνους και θα ολοκληρωθεί σήμερα. Όπως ξέρετε, για τα μικρά νησιά μας, για τα ακριτικά νησιά μας, έχουμε μια πολιτική να εμβολιάζουμε οριζόντια όλους όσοι θέλουν να εμβολιαστούν. Χαίρομαι που και εδώ και στη Θύμαινα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και πιστεύω ότι στον δεύτερο γύρο, όταν και οι συμπολίτες σας οι οποίοι είχαν ενδεχομένως κάποιες μικρές επιφυλάξεις διαπιστώσουν ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικά, θα σπεύσουν και αυτοί να εμβολιαστούν. Δείχνουμε με αυτόν τον τρόπο, έμπρακτα, το ενδιαφέρον μας για τα μικρά νησιά, ειδικά τα ακριτικά νησιά, τις κοινότητές τους” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά την υποδοχή του από τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες του ακριτικού νησιού.

Σε συνομιλία του με τον δήμαρχο, Δημήτρη Καρύδη, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως “θέλουμε να είστε ασφαλείς, θέλουμε να είστε υγιείς και βέβαια, με την ευκαιρία, σε κάθε επίσκεψή μας είναι εδώ και οι αρμόδιοι υπουργοί, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, για να κάνουμε και μια επισκόπηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, των θεμάτων που μπορούμε να λύσουμε. Και – όπως ξέρεις – είμαστε αποτελεσματική κυβέρνηση, μας αρέσει να λύνουμε προβλήματα και να ερχόμαστε στη συνέχεια να βλέπουμε αυτά που έχουμε κάνει, να μιλάμε λιγότερο και να πράττουμε περισσότερο. Οπότε είναι και μια ευκαιρία να μας μιλήσετε για τα προβλήματα του νησιού” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τους κατοίκους και στη συνέχεια μετέβη στο Διοικητήριο Φούρνων Κορσεών, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Αμοργιανό, τον αντιδήμαρχο Εποπτείας και ευθύνης όλων των υπηρεσιών, Νίκο Μελά, και τον αντιδήμαρχο Αλιείας και διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Παναγιώτη Μύτικα.

Συζητήθηκε η στελέχωση του τοπικού Ιατρείου και η δυνατότητα να αναπτυχθεί αιματολογικό εργαστήριο, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι εξετάζεται συνολικά το πλαίσιο των κινήτρων που παρέχονται για την προσέλκυση ιατρών σε ακριτικές περιοχές.

Το νησί διαθέτει Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο, το οποίο, όπως όλες οι αντίστοιχες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, έχει εξοπλιστεί με ψυγείο συντήρησης εμβολίων και καταγραφικά θερμοκρασίας, ενώ σε tablet καταχωρούνται τα στοιχεία για την παράδοση εμβολίων στα νησιά.

Επίσης μελετήθηκαν παράλληλα έργα υποδομών στο νησί. “Θα μειώσουμε το κόστος ζωής” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά.

Εξετάστηκε επίσης η προοπτική κατασκευής μουσείου ενάλιων αρχαιοτήτων, δεδομένου ότι την τελευταία πενταετία έχουν ανακαλυφθεί ανοιχτά του νησιού 58 αρχαία ναυάγια.

Όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Φούρνων με τον Πειραιά, τονίστηκε η βελτίωσή της, καθώς πλέον εκτελούνται δύο δρομολόγια ανά εβδομάδα τον χειμώνα και τρία το καλοκαίρι, έναντι ενός και δύο δρομολογίων αντίστοιχα που γίνονταν στο παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός βάδισε έως το λιμάνι των Φούρνων, όπου ενημερώθηκε για τα έργα επέκτασης της βόρειας προβλήτας – όπου θα δένουν τα μεγαλύτερα πλοία – και για την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου.

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός, κι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλος Στεφανάδης. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Στη Θύμαινα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα και την ακριτική Θύμαινα, όπου έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο άμεσου εμβολιασμού όλων των κατοίκων που το επιθυμούν.

Ο πρωθυπουργός ήταν παρών κατά τον πρώτο εμβολιασμό στο μικρό νησί, ενός 26χρονου, ενώ αμέσως μετά εμβολιάστηκε ο 86χρονος παππούς του. Λόγω του ενδιαφέροντος των κατοίκων, έχει σταλεί προσωπικό από τη Σάμο, ώστε να υποστηρίξει τον γιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Πριν μεταβεί στο εμβολιαστικό κέντρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο, όπου συνομίλησε με τη δασκάλα και τους μαθητές, ρωτώντας για τις ανάγκες τους. Τα παιδιά ζήτησαν να επισκευαστεί το γήπεδο 5✕5 και να δημιουργηθεί παιδική χαρά.

Νωρίτερα, στο λιμάνι της Θύμαινας, οι κάτοικοι του είπαν ότι πρώτη φορά βλέπουν στο νησί τους εν ενεργεία πρωθυπουργό και του αφιέρωσαν μία μαντινάδα κατά την υποδοχή.

“Η καρδιά μας είναι πάνω από όλα στα μικρά νησιά και θα είμαστε κοντά σας” απάντησε στους ακρίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Να ξέρετε είμαστε φύλακες εδώ πέρα” του είπαν από την πλευρά τους οι κάτοικοι.

Η ΝΟΔΕ Σάμου

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Σάμου, Γιάννης Μάρκου, σημειώνει πως “από τις πρώτες ενέργειες του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ήταν να επισκεφθεί τον Νομό Σάμου, όπως και το πραγματοποίησε αρκετές φορές. Υποσχέθηκε τότε πως, όταν γίνει πρωθυπουργός, θα επισκεφθεί τόσο τους Φούρνους και τη Θύμαινα, όσο και την Ικαρία.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο εν μέσω της πανδημίας, επιθεώρησε σήμερα την πρόοδο των εμβολιασμών στους Φούρνους, στη Θύμαινα και την Ικαρία. Η Ικαρία είναι το νησί που ο πατέρας του υποσχέθηκε και εγκαινίασε ο ίδιος το τοπικό αεροδρόμιο. Ο πρωθυπουργός είναι κοντά στα νησιά μας, αφουγκράζεται ο ίδιος τα προβλήματά μας και δίνει λύσεις σε εκκρεμότητες ετών”.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πηγή: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Αντιδράσεις

Στόχος αποδοκιμασιών έγινε ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του από μερίδα πολιτών-συλλογικότητες στην Ικαρία, στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

Στον Εύδηλο, αντιδράσεις προκάλεσε η επίσκεψή του, συνοδεία και άλλων ατόμων, στο σπίτι του βουλευτή Χρ. Στεφανάδη, όπου γευμάτισαν στο μπαλκόνι.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν επικριτικά σχόλια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που κατηγόρησαν τον Κ. Μητσοτάκη για “προκλητική παραβίαση των υγειονομικών μέτρων”.

“Ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορωνο-πάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή. Τη μέρα που η κοινωνία στενάζει από τον κυβερνητικό ανορθολογισμό του άνοιξε-κλείσε και της απαγόρευσης στις 6 μμ, ο πρωθυπουργός έδειξε ποιος πραγματικά είναι: ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας” δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.​

“Πρωθυπουργός και Νέα Δημοκρατία είναι υπεράνω του νόμου. Συνωστισμός και φαγοπότια επιτρέπονται μόνο γι’ αυτούς” σχολίασε με ανάρτησή του το ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!