Κυκλοφόρησε “Το Καστράκι της Λουλούδας”, το νέο βιβλίο της Κούλας Καραμηνά – Πόθου με 19 παραμύθια – ιστορίες από την παράδοση της Σάμου.

Το βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά – και όχι μόνο – εκδόθηκε με τη φροντίδα του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών.

Όπως αναφέρει για το βιβλίο ο πρόεδρος του συλλόγου, Πολυκράτης Κ. Κωνσταντινίδης, “την περίοδο της πανδημίας και με την αναστολή των δραστηριοτήτων του συλλόγου μας, κατορθώσαμε να συνεχίσουμε την από τριακονταετίας εκδοτική παρέμβαση μας, στο χώρο του βιβλίου.

Χάρη στην ευγενική χορηγία του Συλλόγου των Απανταχού Μυτιληνιών, του Ιδρύματος Ζημάλη – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου-Παλαιοντολογικό Μουσείο Μυτιληνιών, του ΕΟΣ Σάμου (Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου), της κ. Ασπασίας Μελαχροινού, του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών, μελών του συλλόγου μας και συγχωριανών, τους οποίους δημόσια ευχαριστούμε, το βιβλίο με τίτλο “Το Καστράκι της Λουλούδας” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2020“.

Από τον πρόλογο του βιβλίου

Στην ντοπιολαλιά της Σάμου κάθε φυσικός σχηματισμός θέασης τοπίου ονομάζεται βίγλα και κάθε βίγλα έχει το δικό της τοπωνύμιο. Το “Καστράκι της Λουλούδας” παρατηρητήριο στις βορειοανατολικές πλαγιές του βουνού Άμπελος αγναντεύει τον ουρανό, τη θάλασσα, τη γή των Μυτιληνιών, τις ακτογραμμές της Ιωνίας.

Σ΄ αυτό το βιβλίο η καταξιωμένη συγγραφέας Κούλα Καραμηνά – Πόθου εμπνευσμένη από το διαχρονικό παρατηρητήριο της αγάπης της για το νησί μας, πλάθει με γλαφυρό τρόπο το αντάμωμα του φυσικού κάλλους, των μύθων, των αφηγήσεων των γιαγιάδων και παππούδων μας. Περιλαμβάνονται δεκαεννέα παραμύθια-ιστορίες που απευθύνονται σε παιδιά και όχι μόνο.

Τα κείμενα έχουν παρουσιασθεί σε εκδηλώσεις του Εκπολιτιστικού κι Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών με μεγάλη αποδοχή από το παριστάμενο κοινό, γεγονός που μας οδήγησε στην έντυπη έκδοση τους. Η θεματολογία καλύπτει ιστορικά, γεωγραφικά και ηθογραφικά στοιχεία της τοπικής μας ιστορίας και παράδοσης, αναδεικνύοντας τον πλούσιο περιβαλλοντικό και οικολογικό χαρακτήρα του νησιού μας.

Το βιβλίο διατίθεται στο βιβλιοπωλείο της Μαίρης Καλατζή στο Βαθύ και του Σταύρου Καριώτογλου στο Πυθαγόρειο (στο κτήριο όπου ήταν η Εθνική Τράπεζα).

Πληροφορίες για το βιβλίο και στο τηλέφωνο 22730 52002.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!