Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Σάμο διεξάγεται κανονικά, πλην του οδικού δικτύου από τον Πύργο έως το Πάνδροσο και το Μεσόγειο, όπου διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η Ελληνική Αστυνομία παρακαλεί τους οδηγούς των οχημάτων, για την ασφάλεια τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ενημέρωση σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και συμβουλές οδικής ασφάλειας υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ ο δήμος Δυτικής Σάμου παρακαλεί όλους τους δημότες που σκοπεύουν να μετακινηθούν με κατεύθυνση από και προς τον Πλάτανο και τους Κοσμαδαίους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω ολισθηρότητας του οδικού δικτύου.

Όπως αναφέρει ο δήμος Δυτικής Σάμου, στο πλαίσιο του έγκαιρου σχεδιασμού και δράσεων της Πολιτικής Προστασίας ο δήμος βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα και με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο τις έκτακτες και δύσκολες συνθήκες από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετών.

Κλειστά και την Παρασκευή τα δημοτικά σχολεία Πλατάνου και Καλλιθέας

Ο δήμος Δυτικής Σάμου ανακοίνωσε ότι και για αύριο, Παρασκευή 29/1, λόγω της κακοκαιρίας “Λέανδρος”, παραμένουν  σε αναστολή λειτουργίας οι σχολικές μονάδες των Τοπικών Κοινοτήτων Πλατάνου και Καλλιθέας.

Υπενθυμίζεται ότι και στον δήμο Ανατολικής Σάμου δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 29/1 τρία δημοτικά σχολεία, αυτά του Πύργου, Παγώνδα και Βουρλιωτών.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!