Φωτογραφία αρχείου του Μανώλη Θράβαλου - Meteographer

Με βροχές και καταιγίδες κάνει “ποδαρικό” στη Σάμο η νέα εβδομάδα. Μάλιστα, με εξαίρεση ίσως την Πέμπτη, οι βροχές θα είναι καθημερινές έως (τουλάχιστον την Κυριακή), σύμφωνα με τα σημερινά μετεωρολογικά δεδομένα.

Με σημερινή επικαιροποίηση του τελευταίου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε την Παρασκευή, η ΕΜΥ ενημερώνει, μεταξύ άλλων, πως από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, με βάση τις νέες προγνώσεις, στη Σάμο καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας και τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα και την Τρίτη θα είναι στους 16-17 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα πέσει, αρχικά στους 11 βαθμούς ώς το μεσημέρι και κατόπιν σε μονοψήφια επίπεδα, έως και τους 5 βαθμούς, μέχρι και το πρωί της Παρασκευής, οπότε θα πάρει ξανά την ανηφόρα.

Κατά διαστήματα, από Δευτέρα έως τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι άνεμοι θα φθάνουν έως και τα 6 Μποφόρ, το Σάββατου τους 5.

Δήμος Ανατολικής Σάμου & Π.Ε. Σάμου

Προσοχή εν όψει της εκδήλωσης των έντονων καιρικών αυτών φαινομένων συνιστά ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

Όπως τονίζει, λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας οι κίνδυνοι αυξάνουν από καταρρεύσεις επικινδύνων τμημάτων κτηρίων.

Παράλληλα, ζητεί:

“Μην παραβιάζετε αποκλεισμένες περιοχές.

Μην προσεγγίζετε κτήρια τα όποια έχουν σημανθεί ή παρουσιάζουν εμφανείς βλάβες.

Επιλέγετε ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνησή σας”.

Και το Τµήµα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάµου δηλώνει πως θα παρακολουθεί την εξέλιξη της κακοκαιρίας και θα ενηµερώνει διαρκώς τις αρµόδιες υπηρεσιακά εµπλεκόµενες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξηµένη ετοιµότητα πολιτικής προστασίας, προκειµένου να αντιµετωπίσουν άµεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινοµένων.

Παράλληλα, παρακαλεί επίσης τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις µετακινήσεις τους, να µην παραβιάζουν τις αποκλεισµένες περιοχές, να µην προσεγγίζουν κτίρια τα οποία έχουν σηµανθεί η παρουσιάζουν εµφανείς βλάβες, να επιλέγουν ασφαλείς διαδροµές κατά τη µετακίνησή τους και να αποφεύγουν τις µετακινήσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόµενα.