Στιγμιότυπο από βίντεο του Άρη Κωνσταντάρα πάνω από το Πάνδροσο Σάμου.

Nέα επιδείνωση του καιρού, η οποία θα επηρεάσει από το βράδυ της Κυριακής έως αύριο Δευτέρα 18/1 τη Σάμο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με χιονοπτώσεις και παγετό αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ την Κυριακή.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου, θα παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου, και θα ενημερώνει διαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νομού μας προκειμένου να υπάρχει συνεχή ροή πληροφόρησης προς τους κατοίκους των νησιών μας.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Σάμου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να μην παραβιάζουν τις αποκλεισμένες περιοχές, να μην προσεγγίζουν κτίρια τα οποία έχουν σημανθεί η παρουσιάζουν εμφανείς βλάβες, να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά την μετακίνηση τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για δημιουργία παγετού στο επαρχιακό δίκτυο των χωρίων που βρίσκονται σε υψόμετρο από 400 μέτρα και άνω, για αυτό τον λόγο παρακαλούμε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!