Μόνο από έναν ταχυδρομικό διανομέα, έναντι τεσσάρων που εξυπηρετούσαν μέχρι σήμερα, γίνεται από 01-01-2021 και στο εξής η διανομή της αλληλογραφίας στην πόλη της Σάμου, όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Νομού Σάμου, έπειτα από τη σχετική (29768/2020) Υπουργική Απόφαση (“Τροποποίηση της υπ’ αριθ. : 72142/1663/2014 Υπ. Απ. «Καθορισμός της ποιότητας των παρεχόμενων καθολικών εθνικών και ενδοκοινοτικών ταχυδρομικών υπηρεσιών»”).

Παράλληλα, η διανομή της αλληλογραφίας στην πόλη του Καρλοβάσου εξυπηρετείται επίσης από έναν ταχυδρομικό διανομέα, από τρεις μέχρι πρότινος.

Επιπλέον, ο ταχυδρομικός διανομέας που εξυπηρετούσε μέχρι σήμερα την πόλη του Πυθαγορείου θα εξυπηρετεί και το Τοπικό Διαμέρισμα του Πύργου.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, οι αλλαγές αυτές, κατόπιν της απόφασης της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τροποποιούν την ταχυδρομική διανομή με την εξής συχνότητα εξυπηρέτησης:

Στην πόλη της Σάμου ο ταχυδρομικός διανομέας θα διέρχεται από τις περιοχές ευθύνης του μία φορά κάθε τρεις έως πέντε ημέρες!

Ομοίως και στην πόλη του Καρλοβάσου!

Στην πόλη του Πυθαγορείου η αλληλογραφία θα διανέμεται δύο φορές την εβδομάδα και στο Τοπικό Διαμέρισμα Πύργου η αλληλογραφία θα διανέμεται μία φορά την εβδομάδα!

“Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στην επίδοση της αλληλογραφίας που πιθανά θα την καθιστούν και εκπρόθεσμη.

Οι ταχυδρομικοί διανομείς στους οποίους ανατέθηκε το έργο σύμφωνα με το νέο μοντέλο διανομής το οποίο επέβαλε η διοίκηση δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, εντός του ωραρίου τους, να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση του όγκου εργασίας και των πελατών μας.

Δηλώνουμε ότι, σε περίπτωση που παραμείνει όγκος ανεπίδοτης αλληλογραφίας, λόγω του νέου σχεδιασμού της διοίκησης, δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη για τα αποτελέσματα.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση του πελατειακού μας κοινού, καθώς επίσης και στη στήριξη των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Σάμου” αναφέρει ο τοπικός Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΛΤΑ.