fbpx

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Απίστευτες εικόνες από κεραυνούς στη Σάμο!

Εντυπωσιακές εικόνες από την καταιγίδα στον κόλπο Βαθέος Σάμου, που συνδυάστηκε και με χαλάζι, κατέγραψε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο γνωστός “κυνηγός” έντονων καιρικών φαινομένων, Μανώλης Θράβαλος.

Δείτε πώς τις περιγράφει στη σελίδα του με φωτογραφίες καιρού, Meteographer:

“Ξεκινάω τον καταιγισμό των δημοσιεύσεων από την κακοκαιρία στη Σάμο, με έναν εντυπωσιακό ανάποδο κεραυνό που κατέγραψα πάνω από το Βαθύ σήμερα τα ξημερώματα! Στην προηγούμενη δημοσίευση με τους ανάποδους κεραυνούς από τις ανεμογεννήτριες πριν λίγες μέρες, ανέφερα ότι οι κεραυνοί, εκείνο το βράδυ, δεν είχαν πολλά παρακλάδια και έτσι δεν φαινόταν ξεκάθαρα η “ανάποδη” φύση τους.
Η σημερινή λήψη είναι διαφορετική, καθώς ο κεραυνός που ξεκίνησε από τις κεραίες στο βουνό Θιος πάνω από το Βαθύ στις 07:14 ακριβώς, είχε έντονη διακλάδωση, η οποία μάλιστα συνέχιζε για πολλά χιλιόμετρα προς τα νότια, όπως φαίνεται καθαρά, αριστερά και πάνω, στην οριζόντια φωτογραφία.

Όσοι αναρωτιέστε τι είναι και πως προκαλείται ένας ανάποδος κεραυνός, διαβάστε παρακάτω τις εξαιρετικές πληροφορίες από το βιβλίο του φίλου Χρήστος Ντουντουλάκης και τη σελίδα του “Τα φυσικά φαινόμενα και η επιστημονική ερμηνεία τους“:

“Ο «αντίστροφος» ή «ανάποδος» κεραυνός GC (Ground to Cloud, δηλαδή από το έδαφος προς το νέφος), εκκινεί από ψηλά αγώγιμα αντικείμενα ή κατασκευές που ξεχωρίζουν σε ύψος σε σχέση με το περιβάλλον τους, όπως κεραίες ραδιοφωνικών σταθμών, ανεμογεννήτριες, καμινάδες διυλιστηρίων και ψηλές μεταλλικές κατασκευές γενικότερα, οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκκίνηση ανοδικών οδηγών φορτίου.

Πριν από τον «ανάποδο» κεραυνό, μπορεί να έχει προηγηθεί «κανονικός» κεραυνός (CG, Cloud to Ground, δηλαδή από το νέφος στο έδαφος) θετικής πολικότητας, δηλαδή κεραυνός που μεταφέρει θετικό φορτίο από το νέφος στο έδαφος κοντά στις μεταλλικές κατασκευές ή ενδονεφικές αστραπές, δημιουργώντας πρόσκαιρες μεταβολές στο ηλεκτρικό πεδίο ανάμεσα στο νέφος και το έδαφος, και ευνοώντας έτσι την εκκίνηση ανοδικών οδηγών φορτίου και του «ανάποδου» κεραυνού.”

Η καταιγίδα σήμερα τα ξημερώματα πάνω από την πόλη της Σάμου!

Υπερθέαμα κεραυνών που κορυφώθηκε λίγο αργότερα με έναν εντυπωσιακό ανάποδο κεραυνό, τον οποίο μπορείτε να δείτε στην προηγούμενη δημοσίευση.

Οι πρώτες 4 λήψεις, με διπλούς και τριπλούς κεραυνούς, είναι μονές, των 5 δευτερολέπτων έκαστη, ενώ στο τέλος έχω προσθέσει και ένα πανόραμα, με όλους τους κεραυνούς σε μία φωτογραφία.

Απολαύστε υπεύθυνα!

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!