Επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, με θέμα την ικανοποίηση των αιτημάτων του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου για τους σεισμόπληκτους απηύθυνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην ερώτησή του ο κ. Βελόπουλος αναφέρει αναλυτικά τα εξής

Κύρια και Κύριοι, Υπουργοί,

Μέλη του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου μας κοινοποίησαν τα αιτήματα του συλλόγου τους, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας.

Μας κατήγγειλαν οι ως άνω ότι, σαράντα δύο (42) μέρες πέρασαν από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι επιχειρήσεις και χώροι εργασίας πλήγηκαν από τον σεισμό, διαβιούν χωρίς καμία στήριξη από την Πολιτεία, αφού, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει αντίστοιχο “ΦΕΚ” και δεν έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για αναστολή εργασιών λόγω σεισμού ή πλημμύρας, που προήλθε από τον σεισμό.

Εξαιτίας του παραπάνω παραλείψεων, το ανωτέρω Σωματείο τους απαιτεί άμεσα από την Πολιτεία:

α. να ανοίξει η πλατφόρμα για αναστολή εργασιών λόγω σεισμού και πλημμύρας,

β. να δοθεί το δώρο Χριστουγέννων,

γ. άμεσες αποζημιώσεις 100% των ζημιών,

δ. αναστολή πληρωμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, ύδρευση, ΕΝΦΙΑ,

ε. να ξεκινήσει η επιδότηση ενοικίου,

στ. αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία με προκάτ αίθουσες τώρα ως προσωρινή λύση”.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να ικανοποιήσετε άμεσα, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, τα παραπάνω αιτήματα του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου;