Τον  ακαδημαϊκό, καθηγητή φυσικών καταστροφών και διευθυντή των σχολείων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών, Κολλέγιο Ψυχικού, International Baccalaureate και Νηπιαγωγείο Ι. Μ. Καρράς), Κώστα Συνολάκη, και τον υποδέχτηκε την Τρίτη στο γραφείο του ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, με αφορμή την σημαντική δωρεά του κολλεγίου προς σχολεία της Σάμου.

Μαζί τους βρέθηκαν ο Χρυσόστομος Συμεωνίδης, διευθυντής Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας του Κολλεγίου Αθηνών, ο Βασίλης Σκαναβής, διαχειριστής κρίσεων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ο Δρ. Νικόλαος Καλλιγέρης, κύριος ερευνητής και επιχειρησιακός υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης Τσουνάμι από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Δρ. Νικόλαος Μελής, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, .

Αφορμή της επίσκεψής τους στη Σάμο στάθηκε η σημαντική δωρεά του κολλεγίου προς σχολεία της Σάμου με την προσφορά πέντε διαδραστικών πινάκων μαζί με πέντε υπολογιστές οι οποίοι σήμερα πρόκειται να παραδοθούν και να εγκατασταθούν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ και αντιδήμαρχοι του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Ο κ. Συνολάκης εξέφρασε για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή του για τα αδικοχαμένα παιδιά και επεσήμανε την αναγκαιότητα εκπαίδευσης για το πώς πρέπει να αντιδρούμε σε τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα αναφέροντάς μας ότι στο κολλέγιο έχουν δώσει βάση στην πρόληψη με μάθημα εκπαίδευσης στη Β’ Γυμνασίου.

Με την ιδιότητα του επιστήμονα και μαζί με τους δυο καθηγητές εκφράζουν ενδιαφέρον για το μέγεθος της πλημμύρας και τις φυσικές επιπτώσεις που θα έχει το φαινόμενο του τσουνάμι στη στάθμη της θάλασσας τα επόμενα 30 χρόνια.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των φαινομένων τόσο κατά τη στιγμή της εξέλιξης όσο και μετά, από όλους τους φορείς (Πολιτική Προστασία, Αστυνομία, Αυτοδιοικητικούς) είναι άξια συγχαρητηρίων.

Τέλος, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη φιλοξενία και τη θέλησή του για την αρχή μιας μακρόχρονης συνεργασίας.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους κυρίους για την παρουσία και την προσφορά τους και με ιδιαίτερη χαρά δήλωσε πως επιθυμία όλων μας είναι να είμαστε κοντά μέσω συνεργασιών, συμβουλών αλλά και δράσεων.

Παράδοση διαδραστικών πινάκων και υπολογιστών από το Κολλέγιο Αθηνών για σχολεία της ανατολικής Σάμου

Σε συνέχεια της φιλανθρωπικής δράσης της μαθητικής κοινότητας του Κολλεγίου Αθηνών, (από τις πρώτες μέρες μετά το σεισμό, παραλήφθηκαν δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους του δήμου Ανατολικής Σάμου), παραδόθηκαν την Τετάρτη τρεις διαδραστικοί πίνακες και τρεις υπολογιστές, δωρεά του Κολλεγίου, δια χειρός του διευθυντή των σχολείων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και ακαδημαϊκού, καθηγητή Κώστα Συνολάκη και του διευθυντή Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας του Κολλεγίου Αθηνών, Χρυσόστομου Συμεωνίδη, στους διευθυντές του Πυθαγόρειου Γενικού Λυκείου Σάμου κ. Τζανή και 2ου Γυμνασίου Σάμου κ. Χατζηιωαννίδου, παρουσία του δημάρχου, Γ. Στάντζου, του αντιδημάρχου, Β. Καρρά, του προέδρου του Δ.Σ, Γ. Κολλάρου, της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κ. Τσαμήτρου, του προέδρου Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, Κ. Βογιατζή, και του προέδρου της Κοινότητας Σαμίων, Δ. Βογιατζή.

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της λειτουργίας των πινάκων με τη βοήθεια του Β. Σκαναβή, διαχειριστή κρίσεων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, στους δυο διευθυντές των σχολείων της Σάμου.

 

Η δωρεά αυτή ενίσχυσε τις δικτυακές υποδομές των σχολείων μας καθώς και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ευχαριστούμε θερμά!” αναφέρει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Παράδοση διαδραστικών πινάκων και υπολογιστών από το Κολλέγιο Αθηνών και για σχολεία της δυτικής Σάμου

Δύο διαδραστικούς πίνακες και δύο σταθερούς υπολογιστές, δωρεά του Κολλεγίου Αθηνών, παρέλαβαν την Τετάρτη οι διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείων Καρλοβάσου παρουσία του δημάρχου Δυτικής Σάμου.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του Κολλεγίου Αθηνών, Κώστα Συνολάκη, και τον Διευθυντή Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας του Κολλεγίου, Χρυσόστομο Συμεωνίδη, για την ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολείων μας και την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας μαθητών και διδασκόντων, καθώς και τους μαθητές του Κολλεγίου για τα μηνύματα αγάπης!” τονίζει μέσα από τη σελίδα του στο facebook ο δήμος Δυτικής Σάμου.