Φωτογραφία αρχείου του Μανώλη Marg

Την επιδείνωση του καιρού στη Σάμο από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης προανήγγειλε με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε τη Δευτέρα η ΕΜΥ.

Χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης 12/1/2021 έως και την Τετάρτη 13/1/2021 θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από θυελλώδεις νοτίους άνεμους εντάσεως 7- 8 μποφόρ.

Για την πόλη της Σάμου έως το Σάββατο προβλέπονται τα εξής (η πρόγνωση έγινε τη Δευτέρα 11/1):

Για το Πυθαγόρειο προβλέπονται τα εξής:

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου θα παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου, και θα ενημερώνει διαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νομού μας προκειμένου να υπάρχει συνεχή ροή πληροφόρησης προς τους κατοίκους των νησιών μας.

Επίσης, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους κατοίκους του νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να μην παραβιάζουν τις αποκλεισμένες περιοχές, να μην προσεγγίζουν κτίρια τα οποία έχουν σημανθεί η παρουσιάζουν εμφανείς βλάβες, να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά την μετακίνηση τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!