Φωτογραφία αρχείου

Για ληστεία, κλοπή, ναρκωτικά κι άλλα αδικήματα κατηγορείται ο 25χρονος που συνελήφθη στη Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βραδινές ώρες της Παρασκευής στο ΚΥΤ στο Βαθύ, μπήκε σε προσωρινό κατάλυμα 35χρονης αλλοδαπής και αφαίρεσε 138 ευρώ. Όταν, μάλιστα, έγινε αντιληπτός από τη γυναίκα, την απείλησε με μαχαίρι προκειμένου να διατηρήσει τα κλοπιμαία, ενώ στην προσπάθεια διαφυγής του τραυμάτισε με το μαχαίρι 35χρονο αλλοδαπό.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστου χασίς και ατομική κάρτα αλλοδαπού.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, μία ημέρα νωρίτερα, πρωινές ώρες της 7ης Ιανουαρίου στην ίδια περιοχή, ο 25χρονος μπήκε και σε προσωρινό κατάλυμα 21χρονου αλλοδαπού και αφαίρεσε την εν λόγω ατομική κάρτα, ένα δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας και 490 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 138 ευρώ, η ατομική κάρτα, μαχαίρι με λάμα μήκους 16 εκατοστών, καθώς και η μικροποσότητα των ναρκωτικών.

Σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και για τα όπλα.