Για απότομη πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα από την Τρίτη κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι. Την αποδίδουν στο γεγονός ότι οι θερμές αέριες μάζες θα υποχωρήσουν και τη θέση τους θα πάρουν ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από την Κεντρική Ευρώπη.

Στη Σάμο, μπορεί σήμερα, Κυριακή, ο υδράργυρος να δείχνει έως και 17 βαθμούς (ώρα 17:00) και αύριο και την Τρίτη ακόμα περισσότερο, 19 βαθμούς (ώρα 14:00), ωστόσο από κει και πέρα, από το ξημέρωμα της Τετάρτης τα πράγματα αλλάζουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κόμβο meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από το βράδυ της Τετάρτης το θερμόμετρο θα αρχίσει σταδιακά να δείχνει μονοψήφια νούμερα (9 βαθμούς και υγρασία 91% στις 20:00, 8 βαθμούς και υγρασία 93% στις 23:00).

Την Πέμπτη η θερμοκρασία στη Σάμο θα ανεβοκατεβαίνει μεταξύ 8 βαθμών (08:00), 12 βαθμών (11:00), αλλά κι αρκετά πιο κάτω: Θα πέσει στους 4 βαθμούς στις 23:00, στους 3 στις 23:00 της Παρασκευής και στους 2 βαθμούς τα ξημερώματα του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου!

Ενδιάμεσα, με τα σημερινά δεδομένα, στο νησί αναμένονται και βροχές (βράδυ Τρίτης) – καταιγίδες (ξημερώματα και μεσημέρι Τετάρτης).

Οι άνεμοι, τέλος, θα φθάσουν έως και τα 6 Μποφόρ (Δευτέρα πρωί και κυρίως την Τρίτη), ενώ το μέγιστο της υγρασίας θα ανέβει στο 95% τα ξημερώματα της Πέμπτης.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!