“Παραλαμβάνουμε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα πρώτα εμβόλια. Ξεκινάμε τον εμβολιασμό στο Γ.Ν. Σάμου την Τρίτη 12 Ιανουαρίου” γνωστοποίησε το Σάββατο ο διοικητής του τοπικού Νοσοκομείου.

“Η Σάμος στον δρόμο της «Ελευθερίας». Μπορεί ο εμβολιασμός να μην είναι υποχρεωτικός, είναι όμως αναγκαίος!” τονίζει ο Νίκος Στεφανής.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ισχύει πανελλαδικά, πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και οι φιλοξενούμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Ήδη συνολικά στη χώρα 34.787 άτομα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου. Μόνο χθες, Παρασκευή έγιναν 8.720 εμβολιασμοί.

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα των 85 ετών και άνω. Όσοι εξ αυτών είναι ήδη γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν ένα sms με το προτεινόμενο ραντεβού. Οι υπόλοιποι ή – προφανώς – οι συγγενείς τους που θα τους βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία, έχουν τρεις τρόπους για να κλείσουν το ραντεβού τους από τις 20 του μήνα και μετά: Είτε να επισκεφθούν την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, είτε να επισκεφθούν το κοντινότερο φαρμακείο τους και να ζητήσουν την υποστήριξη του φαρμακοποιού της γειτονιάς τους, είτε να πάνε στο πιο κοντινό τους ΚΕΠ.