Σύσκεψη για το στεγαστικό πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείο Βαθέος συγκλήθηκε την Παρασκευή, έπειτα από πρόσκληση που απέστειλε ο δήμος Ανατολικής Σάμου, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Ειδικότερα, για το θέμα συζήτησαν στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλεξία Εμμανουηλίδου, οι διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων Βαθέος και 2ου, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, “σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας για το δικαίωμα στη διά ζώσης εκπαίδευση όλων των παιδιών”, συμφωνήθηκαν κι αποφασίστηκαν ότι:

1. Το πρωί του Σαββάτου θα συνταχθεί κατεπείγον έγγραφο προς την ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές, η εταιρεία-κατασκευαστικός φορέας του κράτους για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές), σχετικά με τη σύσταση επιτροπής με εξειδικευμένο μηχανικό, ο οποίος θα εξετάσει και θα πιστοποιήσει την καταλληλότητα του κτηρίου ως προς τη δυναμικότητα σε αριθμό μαθητών που μπορούν να φιλοξενηθούν τόσο στο κτήριο του 2ου Δημοτικού σχολείου, όσο και στην πινακοθήκη, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που επιτάσσουν οι νέες συνθήκες μετά την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, καθώς και η μετασεισμική δραστηριότητα.

2. Την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων, μέχρι να ληφθεί η πιστοποίηση της ΚΤΥΠ σχετικά με τον αριθμό των μαθητών κι εκπαιδευτικών που μπορούν να φιλοξενηθούν στα συγκεκριμένα κτήρια, θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος.