Τη Σάμο θα επισκεφθεί την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος συντονιστής για την αποκατάσταση του σεισμόπληκτου νησιού.

Μάλιστα, τη φορά αυτή ο Χρήστος Τριαντόπουλος αναμένεται να συνοδεύεται και από γενικούς γραμματείς άλλων συναρμόδων υπουργείων, σε μια προσπάθεια από κοινού αντιμετώπισης των προβλημάτων και επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Σύμφωνα και με την ΕΡΤ Β. Αιγαίου, ο κ. Τριαντόπουλος έχει σε εβδομαδιαία βάση τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού, τον μητροπολίτη Σάμου, τον βουλευτή και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα που ανέκυψαν μετά τον φονικό σεισμό και να βρεθούν λύσεις.

Ήδη σχετικά με τα ετοιμόρροπα κτίρια, ο συντονιστής, σε συνεργασία με τους δύο δήμους του νησιού, έφτιαξαν ένα πρώτο πλάνο. Συγκεκριμένα, από κοινού με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προγραμμάτισαν μία διαδικασία 10 βημάτων. Και η απαιτούμενη χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε και το πρωί της Τρίτης ανέβηκε στη “Διαύγεια” η σχετική απόφαση.

Πρόκειται για αρχική χρηματοδότηση ύψους 1.450.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 700.000 αναλογούν στον δήμο Ανατολικής Σάμου και οι 750.000 τον δήμο Δυτικής.

Για την προστασία των εκκλησιών και τα κωδωνοστάσια, ώστε να μην υπάρξουν δευτερογενείς επιπτώσεις με αρνητικό αποτέλεσμα, στήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, ένα σχετικό project, σε συνεργασία με τη μητρόπολη και τους δήμους. Και η απόφαση αυτή αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” και προβλέπει 340.000 ευρώ για τον δήμο Δυτικής Σάμου και 460.000 ευρώ για τον δήμο Ανατολικής.

Κατά την επίσκεψή του στη Σάμο, ο κ. Τριαντόπουλος, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, θα βρεθεί σε όλα τα λιμάνια του νησιού για να δει από κοντά τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν με τη χρηματοδότησης των 10 εκατ. ευρώ που έχει εξαγγείλει ώστε άμεσα να δρομολογηθούν οι εργασίες αποκατάστασής τους.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!