Τους εργαζομένους οι οποίοι προσελήφθησαν από την Πολιτική Προστασία για τις ανάγκες του Covid-19 υποδέχθηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου στη Μυτιλήνη ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου (ΠΒΑ), Κώστας Μουτζούρης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Παναγιώτη Κουφέλου, του περιφερειακού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Λευτέρη Παπαϊωάννου και του διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαλλιαρού.

Από τους συνολικά 192 που προσελήφθησαν πανελλαδικά, οι 12 θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Βόρειο Αιγαίο, και συγκεκριμένα έξι στη Λέσβο, τρεις στη Χίο, δύο στη Σάμο κι ένας στη Λήμνο. Η Περιφέρεια θα έχει τη διοικητική μέριμνα των εργαζομένων αυτών, οι οποίοι θα ασχοληθούν αποκλειστικά με την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορωνοϊού Covid-19 και των στενών επαφών τους, ενώ θα συνδράμουν και στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής, υγειονομικής ή άλλης απειλής.

Ο περιφερειάρχης, αφού καλωσόρισε τους εργαζομένους, δήλωσε: “Καλωσορίζουμε τους εργαζομένους που προσέλαβε η Πολιτική Προστασία, οι οποίοι θα αναλάβουν το δύσκολο κομμάτι της ιχνηλάτησης και θα συνδράμουν με όποιον τρόπο τούς υποδειχτεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ως Περιφέρεια έχουμε την υποχρέωση να τους παρέχουμε όλα τα εφόδια για να εργαστούν και να στηρίξουμε και εμείς την προσπάθεια για την καταπολέμηση του ιού. Όλοι όσοι προσελήφθησαν έχουν εκπαιδευτεί κι έχουν πλήρη γνώση των νέων τους καθηκόντων.

Πέραν τούτου, όμως, χαίρομαι ιδιαίτερα που σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία νέοι άνθρωποι βρίσκουν εργασία και έστω και για μερικούς μήνες θα μπορούν να προσφέρουν στις οικογένειές τους, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο” ανέφερε ο κ. Μουτζούρης.

Φωτογραφίες: ΠΒΑ

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!